KRISTIANSAND: — Det er tre ganske forskjellige arrangementer, sier Irene Gressli Haugen, avdelingsleder Norsk Forfattersentrum Sørlandet.

Onsdag er det klart for årets siste runde med "Levende litteratur", en arrangementsserie Forfattersentrum har presentert i samarbeid med UiA. Lyriker Gunnar Wærness skal fremføre foredraget "Diktet som ville spise verden", som i etterkant blir tolket av Jahn Thon, professor i nordisk litteraturvitenskap ved UIA.

— Tidligere har vi hatt Cornelius Jakhelln og Terje Dragseth, og det har fungert fint å ha arrangementet i Universitetsbiblioteket. UiA har vært flinke til å rekruttere blant studentene, og det har vært mellom 50 og 60 publikummere, sier Haugen.

Torsdag er det klart for det første av to samarbeidsprosjekter mellom Forfattersentrum og Grønn Hverdag. Temaet er klima og litteratur, og Brit Bildøen fra Forfatternes klimaaksjon forteller om boken sin, "Adam Hiorthsveg", under arrangementet på Grønt Senter.

— Vi skal ha et arrangement til i høst. Da blir temaet kortreiste opplevelser, sier Haugen.

Lørdag er det klart for Lyrisk Tapas på SKMU. Simon Stranger er første gjest, og senere i november kommer både Hilde Østby og Gunnstein Bakke.