Når: Lørdag kveld

Hvor: Caledonien Hall

Klokken har passert midnatt og deLillos står for avslutningen på årets Dark Season festival med sine joviale og folkekjære samling av sanger.

Den norske poprockgruppen feirer 30-årsjubileum til neste år, og står blant en av Norges fremste rockegrupper fra 80-tallet til i dag. Bandet er kjent for sine naivistiske tekster som har sjarmert seg inn i norske hjerter sammen med frontvokalist Lars Lillo-Stenberg sin lekende stemme.

De fleste forbinder musikken til deLillos med en avslappende sommerbris, sol og god stemning, og dette er virkelig med på å prege kveldens konsert også. Publikum har glemt den kalde høstkvelden utenfor, og synger med til gode gamle slagere – det er akkurat slik Dark Season skal være. Problemet er at konserten er så sent inn i nattetimene at folk har begynt å bli en smule for fulle. Dette gjør at praten blant de fremmøtte er høylytt og irriterende for resten.

Med unntak av Lillo-Stenberg og bassist og vokalist Lars Fredrik Beckstrøm, har bandet byttet medlemmer flere ganger. I kveld har de med seg Lars Lundevall på gitar og originalmedlemmet Øystein Paasche på trommer. Dette er gutter som har spilt lenge sammen, og det høres på et godt samspill.

Lars Lillo-Stenberg og resten av deLillos feirer 30-årsjubileum neste år. Lørdag avsluttet de årets Dark Season. Foto: Gunn-Hilde Erstad

Hverken Lillo-Stenberg eller Beckstrøm har den vakreste sounden i stemmen, og den sprekker og er falsk opptil flere ganger. Men på en deLillos-konsert har ikke det noe å si, for det stemmen mangler veies opp i sjarm og særegenhet. Det er heller ingen annen stemme som passer bedre til deres finurlige tekster. Det er litt usikkerhet musikalsk sett også, og de må begynne på nytt når de skal presentere deres nye sang "Tapetser meg i gangen".

Det ble fort klart at gutta hadde noen fans blant publikum, og en liten gjeng roper etter sangen "Arne" under store deler av konserten. Bandet er overraskende sporty nok og går bort fra sitt opprinnelige repertoar for å oppfylle deres ønske.

De kunne med fordel konsentrert repertoaret sitt ned til sine mest kjente med tanke på en så sen spilletid. Konserten avsluttes med deres største kommersielle suksess "Neste Sommer", men selvom deLillos gjorde en koselig konsert klarte de ikke holde på publikummet, som var nesten halvert mot slutten.