KRISTIANSAND: Bare i løpet av en time rundt midnatt fikk politiets operasjonssentral tre meldinger om menn som hadde blitt slått ned på Odderøya.

Hjernerystelse

Klokka 23.18 ble en 19 år gammel mann slått ned og fikk en hjernerystelse. En 19 år gammel mann ble pågrepet.

Bare minutter senere, klokka 23.22, ble en 18 år gammel mann slått ned og fikk slått ut noen tenner. Enda en 19 år gammel mann ble pågrepet av politiet.Klokka 00.34 ble en tredje mann slått ned, men politiet har ingen mistenkte i saken.

Uro

— Det var til tider en amper stemning, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre til Fædrelandsvennen.

Hun kan bekrefte at det var mye uro i forbindelse med Odderøya Live lørdag kveld, og at flere personer ble tatt for bruk og besittelse av narkotika.

Søndag ettermiddag hadde hun ikke informasjon om hva slags stoff det dreier seg om, eller antall på beslag.

- Mister oversikt

— Hva synes du som politi at det blir så mye bråk på en festival?

— Som politi og beboer i Kristiansand synes jeg at det er kjekt at det skjer noe i byen. Samtidig setter slike arrangementer krav til arrangørene om hvordan skjenking pågår. Når det brukes et bongsystem mister arrangørene oversikt over hvem som får alkohol. Man kan få med seg fem glass i slengen, men man vet ikke hvem som får alkoholen, svarer Ingrid Mæhre.

Hun mener at det er et generelt problem at folk oftere havner i klammeri når man drikker alkohol.

— På en festival vil det generelt være god stemning, og det kan være flere faktorer som spiller inn dersom det oppstår bråk, sier Ingrid Mæhre.

Søndag kveld kunne ikke kontor for skjenkesaker i Kristiansand kommentere inspeksjonen på Odderøya Live.