kaizer001.jpg Foto: Kjartan Bjelland
kaizer003.jpg Foto: Kjartan Bjelland
kaizer004.jpg Foto: Kjartan Bjelland
kaizer006.jpg Foto: Kjartan Bjelland
kaizer007.jpg Foto: Kjartan Bjelland
kaizer008.jpg Foto: Kjartan Bjelland

Det tok 45 minutter. Kanskje var det en halvtime. Før hele det sittende Kilden-publikummet var på bena. Og der ble de stort sett værende.

Det har vært rockekonserter i Kilden tidligere, uten særlig hell. Og noen ville kanskje hevdet at konsertsalen og rock 'n' roll er dårlig match.

Det var før Kaizers kom til byen.

En stund var det en litt annerledes Kaizers-konsert. Litt mer dempet, litt mer tilbakelent. Som man forventer med sitteplasser. Men så ville ikke de sindige sørlendingene sitte lenger. Og den dempede og tilbakelente konserten ble et publikumsfyrverkeri. Med dans, allsang, trampeklapp og you name it.

Sirkus

Det nærmer seg slutten for Kaizers. Og de har tenkt å gi seg på topp. Albumtrilogien "Violeta Violeta" er noe av det mest ambisiøse som har vært laget her i landet. Det handler om blytunge temaer, pakket inn i Kaizers' helt egne sirkus-sound. Det er musikal, det er polka, det er rock 'n' roll og det er teater.

For sjefs-kaizer og vokalist Janove Ottesen ønsker først og fremst å underholde. Og det gjør han. Når han skriker ut sitt lett absurde tekstunivers. Når han spiller luftgitar på kne. Når han står på et oljefat og hamrer på en stortromme. Og når han står på scenekanten og dirigerer allsang under slager-klassikeren "Ompa til du dør".

Kaizers åpnet konserten med "Aldri vodka, Violeta" fra den siste plata i trilogien. Som kom ut i november og er utgangspunkt for konserten i Kilden. Og det ble mye fra trilogien, inkludert "Tusen dråper regn" fra plate nummer to og en Ottesen/Zahl-duett av "Din kjole lukter bensin, mor" fra den første.

Kommer tilbake

Etter årets "Violeta Violeta"-konserter er det slutt for Kaizers. I hvert fall blir det en lang pause. Ottesen og Zahl skal skrive musikal og gjøre andre ting. Men Sørlandet får ytterligere et besøk fra rogalendingene før de legger inn årene. 28. juni inviterer de til Ravnefest i Ravnedalen. Den aller siste polkaen serverer de 14. september i Stavanger.

Når det gjelder Kilden og rock, kan man håpe at dette var begynnelsen på noe stort. Mange i publikum var i konsertsalen for første gang torsdag. De kommer tilbake.