KRISTIANSAND: — Vi har premiere onsdag 24. juli, og ønsker å spille mest mulig den uka og uka etter. Det handler om hvor mange som vil se oss. Jeg kan spille doble forestillinger, hvis det er det om å gjøre, sier Løgnaslagets eldstemann, Per Inge Torkelsen (60) til Fædrelandsvennen.

Løgnaslaget består, foruten Torkelsen, av Rune Andersen og Dag Schreiner, samt den musikalske lederen Bjørn Aslaksen. Onsdag 10. april hadde de premiere i Stavanger på sin nyeste revy, "Løgnaslaget rydder opp", og allerede har de passert 8.000 solgte billetter. De vil passere 10.000 billetter før de gir seg i slutten av juni, og etter en liten ferie er de klare for å innta Løgnaslagets andre hjemby, Kristiansand.

— Sist vi spilte her satte vi verdensrekord for Løgnaslaget i Kristiansand, med 9.997 billetter. Hadde vi visst det, skulle vi kjøpt en billett hver til den siste forestillingen, sier Torkelsen, og får anerkjennende nikk fra Schreiner og Andersen.- Hvis publikum her liker galskapen, for vi er galnere enn på lenge, så kan det bli bra, sier Andersen.

— Tradisjonelt har vi hatt godt besøk her i Kristiansand, parerer Schreiner.

— Og vi kommer med en revy vi er krye av, sier Torkelsen.

"Løgnaslaget rydder opp" har fått gode kritikker fra både Stavanger Aftenblad, NRK Rogaland og Rogalands Avis, som har gitt terningkastene fem, fem og fire. Dagbladet ga også en firer, mens VG var mer lunke og trillet en treer.

— Vi er veldig glade for å ha Løgnaslaget tilbake i Kristiansand. Det var en tradisjon å ha dem i Agder Teater, og vi er glade for at vi nå kan videreføre den tradisjonen til Kilden, sier Gunnar Grimstad, leder av kulturdriftsavdelingen i Kilden.

STJERNENUMMER: Løgnaslaget har fått gode tilbakemeldinger på sin nye revy, deriblant på nummeret "Hver gang vi gråter", der Ole Paus (i Rune Andersens skikkelse) tolker Løgnaslaget store hit "Kom hjem, Bertine". Per Inge Torkelsen (t.v.) og Dag Schreiner tolker deretter Paus-låta "Mitt lille land", som blir til forveksling lik deres egen slager "Barndomshjemmet". Foto: Dag Magne Søyland