KRISTIANSAND : Midt i den hektiske eksamensperioden i slutten av mai, ga Joakim Stensland, ved artistnavnet Sowdiak, ut sin første singel "Lar Det Gå". Etter kun to år som artist ser det ut til å gå veien for sørlendingen.

— Etter utgivelsen av singelen har det gått veldig bra, og jeg har fått gode tilbakemeldinger fra både kjente og ukjente, forteller han.

Til Hove

Stensland er for tiden student ved Universitetet i Agder, og ble nettopp ferdig med første året av studie innen økonomi og administrasjon. Det var etter en hektisk eksamensperiode i desember at singelen "Lar Det Gå" ble til.

— Jeg var veldig stressa under eksamen og ble ganske lei av det hele. Alt jeg ville gjøre var å sløve og ta det med ro. Det var da sangen ble til. Men selv om jeg skrev den i desember føler jeg at det er en skikkelig sommerlåt, mener Stensland om låten som er å finne på blant annet iTunes og Spotify.

Nå kommer en sommer med flere konserter for Sowdiak. Fredag i neste uke spiller han på Hovefestivalen.

— Det blir utrolig gøy å spille på Hove! Jeg skal også spille på andre festivaler som for eksempel Skjærgårdsfestivalen, og i august blir det slippfest for EP-en min "Går Videre" på Spraybox. Dette gleder jeg meg veldig til, forteller Stensland.

Fredag i neste uke spiller han på Hove under showcasefor plateselskapene G'Bless Records og AGF Music. Andre artister somogså skal spille under denne showcasen er Simmy Man, Rebekka B. Maeland,Twisted Artistics og Jonesy.

Kontrakt med G'Bless Records

I høst signerte Sowdiak en kontrakt med plateselskapet G'Bless Records. Manager og eier av plateselskapet, Jan-Erik "Gino" Mæland har stor tro på sørlandsguttens fremtid.

— Det blir en aktiv sommer for Sowdiak med promotering av den nye singelen. Han er en ny rapper og har ikke drevet på så lenge, men jeg mener han kan gjøre det bra i bransjen, forteller Gino.