KRISTIANSAND: Førstkommende torsdag har 191 ansatte ved Telenor Kundeservice Kristiansand selv tatt initiativ til en veldedighetskonsert på Kick. I et år nå har de samlet inn penger gjennom blant annet pølse— og loddsalg (over 35.000 kroner så langt) under temaet «Hjertebank».

Torsdagens arrangement, som går til inntekt for Stine Sofies Stiftelse , blir det største de har gjort hittil.

— Vi har et brennende ønske om å vise at vi bryr oss. Vi ønsket å lage et større arrangement og kom fort frem til at vi ville gi pengene til Stine Sofies Stiftelse. Det er jo ikke noe som er viktigere enn at barna våre skal vokse opp uten vold, sier teamleder og ansvarlig for arrangementet, Anja Tharaldsen.

Foruten penger til leie av lokalet, lys og lyd, går alle pengene stiftelsen. Blir det fullt hus kan de samle inn rundt 200.000 kroner.

Håp

Ada Sofie Austegard fra Stine Sofies Stiftelse synes det er flott å kombinere det alvorlige budskapet med musikk.

— Det er første gang at vi har opplevd å bli valgt ut til noe sånt, og det er utrolig stort for oss. Arrangementet setter fokus på organisasjonen vår og arbeidet vårt på en bra måte, og de ansatte her går foran som et kjempegodt eksempel for andre. Vi i stiftelsen er nødt til å være ute blant folk, det nytter ikke å sitte på kontoret og grave seg ned i jussen, sier Austegard.

Videre sier hun at selv om virkeligheten er brutal er det viktig å formidle håp.

— Det finnes mening i det meningsløse, og det går an å komme seg videre etter vonde opplevelser. Og hva er vel bedre enn musikk i den sammenhengen? spør hun.

Musikken

Se Marte Wulffs video:

Artistene som stiller opp er; Maria Arredondo, Marte Wulff, Brede Flatset Johnsen (Sheepy), Angels Motel, Ronnie Jacobsen og Bjøro Hildebrandt. Stein Roger Sordal fra Angels Motel og Brede Flatset Johnsen tvilte ikke et sekund på om de ville stille opp.— Stiftelsen gjør en fantastisk og tøff jobb. Det er jo et evigvarende arbeid som aldri tar slutt. Det er så godt å vite at noen faktisk tar den kampen, og jeg ønsker å bidra på min måte med det jeg kan. Det er viktig å nå ut til så mange som mulig, sier Sordal.

— Jeg har selv en tre måneder gammel datter, og jeg får helt vondt inni meg ved tanken på at det skulle skje henne noe. Jeg er stolt og glad over å få være en del av dette arrangementet, sier Flatset Johnsen.

Se Angels Motel live:

Si ifra

10 år er gått siden Baneheiadrapene og det som ble starten på Stine Sofies Stiftelse. For å markere stiftelsens arbeid gir de ut boken «Offerbarn – om barns rettssikkerhet i Norge». Boka er et oppgjør med myten om at det er hevnmotiv som ligger bak kravene om bedre rettigheter for barn og pårørende til voldsutsatte barn. Austegard skal også fortelle om stiftelsens arbeid under konserten torsdag.

På vegne av Stine Sofies Stiftelse i sammenheng med reklamebransjens årlige dugnad for en ideell organisasjon «Reklame for Alvor», pågår det nå også en kampanje.

— Kampanjen handler om å tørre å tenke det verste og si ifra. Folk kan gå inn på www.forbarnasbeste.no for mer informasjon. Vi opplyser også om alarmtelefonen for barn og unge, som har nummer 116111. Konserten til torsdag vil hjelpe med å få formidlet det budskapet til flere. Jeg tror terskelen er lavere for å ringe til oss hvis de vet hvem vi er, sier Austegard.

Hør Sheepy på NRK Urørt her

Maria Arredondo på Myspace

Ronnie Jacobsens hjemmeside