HTTP: Oppfinnsomheten vil ingen ende ta når enkelte selskaper skal profilere seg på nett. Det er tøft å overleve på nett, og noen tar mer kreative metoder i bruk enn andre. Den andre forklaringen er at de som har registrert domenenavnet rett og slett ikke har skjønt at det finnes en dobbel betydning.

Det skal ikke mange doktorgrader til for å forstå at en nettadresse som penisland.net vil få en del klikk på nysgjerrighetskvoten. Nettstedet er imidlertid ikke det man frykter, men et sted der du kan få kjøpt spesialdesignede kulepenner. Eller rettere sagt, et nettsted som selger annonser for de som ønsker å selge penner.

Ville du uten videre ha åpnet linken cummingfirst.com? Vel, det er i så fall riktig sted å få rensket opp i tankebanene dersom du reagerer på navnet: Det er nemlig hjemmesiden til baptistmenigheten First United Methodist Church i Cumming, Georgia.

Nettstedet dickenscider.com høres relativt lugubert ut, men er altså bare en forward-adresse for en oversiktsside for restauranter i Sarasota i Florida.

Klikker du deg inn på whorepresents.com er det slett ikke snakk om en side med presanger til utøverne av verdens eldste yrke, men snarere et nettsted der du kan finne ut hvem som er agentene til Hollywood-kjendiser.

Programmerere og andre geeks henger stort sett på nettstedet Expertsexchange.com, selv om det kan se ut som et nettsted der kjønnsskifte foretas av eksperter.

Det italienske selskapet PowerGen, som selger oppladbare batterier i Italia, ante nok garantert ikke hva de gjorde da de registrerte nettadressen powergenitalia.com. Så mange uønskede henvendelser fikk de, at de måtte stenge hele siten. Nå har de flyttet hit.

Dette er heller ikke hva det ser ut som. Molestationnursery.com er egentlig hjemmesiden til Mole Station Native Nursery, eller barneklinikken Mole Station, i New South Wales, Australia.

Designeren Nigel Talamo skulle bare ha en enkel hjemmeside for firmaet sitt, Speed of Art, så kunder og kontakter kunne finne telefonnummeret hans. Han endte til slutt opp med å registrere domenet speedofart.com. (Speedo er som kjent engelsk for veldig trange og alt for små badebukser)

TIl slutt, IKKE trykk på den røde knappen.

Har du tips om flere?