SØGNE: — Jeg synes opplevelsen var tøff. Det var hardt å måtte forholde seg til 12 andre mennesker hele tiden, sier Agnethe B. Salvesen fra Farsund.

Sammen med ektemannen Ole Magnus Skretting fra Vanse reiste hun hundre år tilbake i tiden under oppholdet på Fredheim gård på Monsøya i Ny-Hellesund. Der ble «Farmen» spilt inn på sensommeren og høsten. Første program vises på TV 2 mandag kveld.

God til å jobbe

Ekteparet giftet seg sommeren som var og tok bryllupsreisen på «Farmen». Det ble en spesiell opplevelse.

— Jeg ble kjent med Ole Magnus på alle plan, ikke bare på luksusplanet. Jeg fikk sett åssen han ville vært for hundre år siden.

— Og han var?

— En skikkelig barsking og god til å jobbe. Han var akkurat den drømmemannen jeg hadde håpet på, sier Agnethe på telefon fra Paris hvor hun og mannen er på ferie. Der lader de opp til all eksponeringen som vil følge i kjølvannet av programmet.

— Vil seerne bli vitne til krangling dere imellom?

— Vi kranglet ganske lite, men diskuterte høylytt flere ganger. Ingen av oss er redde for å si hva vi mener, sier Agnethe.

Hun legger ikke skjul på at oppholdet på øya til tider var tøft.

— Det var ikke alle morgener jeg hadde lyst til å stå opp, men sett i ettertid er jeg glad jeg var med, sier hun.

Fanget på gården

Ole Magnus sitter igjen med en annen opplevelse av oppholdet. Han synes det var helt fantastisk.

— Jeg gjør det gjerne igjen. Vi lærte så masse, og ble kjent med masse folk, sier han.

24-åringen hadde trodd det ville bli tøffere på matfronten enn det ble.

Han synes det vanskeligste var å være «fanget» på gården uten mulighet til å gjøre det man ville. Så mye privatliv ble det heller ikke tid til, selv om ekteparet fikk eget soverom.

I årets «Farmen» er det ikke bare ett, men to ektepar med. Det andre ekteparet er litt eldre, og lot Ole Magnus og Agnethe få det ene soverommet som var privat.

— De sa vi kunne få det siden vi var på bryllupsreise, sier Ole Magnus og humrer.

Matmangel

Ekteparet fra Vanse er ikke de eneste sørlendingene i årets «Farmen». Også Jarl Bernhard Nilsen (28) fra Birkeland er med. For han var den største utfordringen knappheten på mat.

— Jeg er en stor fyr som spiser mye, så den store kampen for meg ble altfor lite mat, sier Jarl Bernhard som gikk ned 10-11 kilo i løpet av ukene på øya.

For ham dreide det meste seg om mat og om å få karret til seg mest mulig under måltidene. Slikt kan det fort bli problemer av.

— Det ble noen konflikter på grunn av dette. Jeg er nok ikke den mest populære personen, sier Jarl Bernhard uten å ville røpe mer.

Nå er han spent på hvordan TV 2 har valgt å fremstille han.

— Men jeg tar det med et smil uansett hvordan jeg blir fremstilt, sier 28-åringen fra Birkeland.