FLEKKERØY: — Jeg satt på golvet i et hjørne og visste at livet mitt hadde forandret seg. Jeg ville aldri møte verden igjen alene. Jesus var med meg.

John Schlitt har nettopp fortalt de godt over 300 publikummerne om sitt møte med Jesus og Gud på 80-tallet. Vokalisten fra det legendariske kristenrockbandet Petra hadde slitt med alkohol og narkotikaproblemer i flere år. Plutselig sa han ja til å åpne hjertet for Jesus, og livet ble aldri det samme. Tidligere følte han at selvmord var den eneste rette løsningen. Dette til tross for at han hadde kone og to barn på fem og ett år.

— Jeg ville ikke bruke en pistol, for det ble for mye søl, men fant ut at jeg skulle bruke piller, sier en ærlig Schlitt om tiden som alkohol- og narkotikaavhengig.

Eneste i Europa Det er en kjent sak at Schlitt hadde en fortid som rusmisbruker før han ble hentet til Petra som vokalist i 1986. Men i følge Magne Sørlie, leder av Øygospel, har han aldri vært så åpen om problemene tidligere. På norsk jord, vel å merke.

— Jeg har vært på alle konsertene til Petra i Norge og har aldri hørt ham fortelle denne historien selv, sier Sørlie, som har vært fan av gruppen siden begynnelsen av 90-tallet.

Kristenrockgruppen Petra la opp i 2005, etter 33 år på veien. Vokalist John Schlitt og gitarist Bob Hartman har valgt å fortsette som «Two Guys From Petra». Den lavmælte, akustiske konserten i Flekkerøy kirke lørdag og i Tvedestrand fredag er de eneste konsertene de gjorde i Europa i denne omgang. I tillegg til å spille låter fra Petras lange karriere, spilte de lovsanger fra det ferske albumet «Vertical Expressions», som er rett rundt hjørnet.

Innimellom sangene fortalte de om barndom, musikerdrømmer, Jesus og de nevnte rusproblemene. Responsen fra salen var umiddelbar helt fra de to entret kirken via en sidedør. Trampeklapp og applaus møtte dem.

Det er ikke mer enn fjorten måneder siden de sist var på Flekkerøy. Da opptrådte de for 1100 mennesker i idrettshallen i anledning Petras avskjedskonsert.

Dele med publikum John Schlitt sier til Fædrelandsvennen at han likte seg så godt på Flekkerøy sist at det var en god ting å komme tilbake denne gangen. Og han var svært fornøyd med responsen fra publikum.

— De var veldig fokuserte, og settingen var svært god. Kirken var perfekt for denne typen konsert, sier Schlitt.

— Hvorfor valgte du å være så åpen om bakgrunnen din?

— Bob og jeg har valgt en annerledes setting. Vi ønsker å dele noe med publikum mellom sangene. Settingen er mer intim. For lenge siden var jeg også like åpen omkring problemene mine, men det kom til et punkt hvor jeg følte at publikum ikke ville høre så mye snakk, sier Schlitt.

— Er det noen sjanse for at Petra gjenforenes?

— Vi var innstilt på at det skulle være over da vi reiste på avskjedsturné, men man skal aldri si aldri, sier John Schlitt og smiler lurt.