Eriksen og makker Tor Erik Hermansen i produsentduoen Stargate tar nå samarbeidet med rapstjernen Jay-Z et steg videre.

— Jeg kan ikke si så mye ennå, en det stemmer at vi har startet labelen Staroc sammen med Jay-Z. Det blir en underlabel av Jay-Zs selskap Roc Nation, sier Eriksen.

- Moroa begynner

Ifølge bransjemagasinet Music Week har den nye labelen sitt utspring i EMI Music Publishing, og Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen har allerede signert en avtale for utgivelse og distribusjon over hele verden.

Eriksen forteller at de lenge har vært i samtaler med verdensstjernen om å lage et nytt plateselskap.

— Jay-Z har lenge gitt ut musikken vår og vi har fått mer og mer gjensidig tillit. Nå var vi alle enige om at det var på tide å starte en label. Moroa begynner når vi får signert artister og begynt arbeidet med dem, forteller Eriksen.

- Kjempespennende

Stargate har levert en rekke hitlåter til plateselskapet Def Jam, der Jay-Z satt i direktørstolen frem til forrige årsskifte. Artistene Ne-Yo (med låten «So sick») og Rihanna («Don't stop the Music», «Take a bow») er blant artistene som har nytt godt av trøndernes produsentklør.

Stargate skrev også «Irreplecable» for Beyonce, som ble hennes største hit noensinne, årene i Destiny's Child medregnet. Beyonce er som kjent Jay-Zs bedre halvdel.

— Det er ingen i verden vi heller ville gjort dette med, så dette blir kjempespennende, avslutter Eriksen.

Foto: SCANPIX