Superstjernen har spilt inn seks låter med nordmennene i løpet av 14 dager i mai.

Mikkel Storleer Eriksen har sommerfugler i stemmen når han forteller om Beyonce-samarbeidet. Trondhjemmeren synes det er stas å sitte ved knappene og gi feedback til en av klodens beste vokalister.

Roses opp i skyene

– Hun er helt klart den beste vokalisten vi har jobbet med. Det er en drøm å få være teknikker og produsent for henne. Hun har jo bare brukt sin egen vokaltekniker de siste årene, men nå lar hun meg gjøre det. Det er fantastisk.

Eriksen og Tor Erik Hermansen var på mange måter dem som «berget» Beyoncés forrige album med megahiten «Irreplaceable». Den ble den desidert mest populære låta fra albumet og lå 10 uker som nummer en på Billboard. Når «B» nå er tilbake i studio er det derfor ikke helt overraskende at hun satser på Stargate. Mikkel er likevel overveldet over tilliten.

– Sist gang fikk vi jo ingen tid med henne i studio. Nå er vi skikkelig inne i varmen og en del av teamet som lager plata. Vi har spilt inn seks låter og i alle fall fire av dem er vi veldig fornøyd med. Og det er Beyoncé også.

Mikkel beskriver musikken som melodisk og organisk – ikke ulikt vinnerformelen på «Irreplaceable».

– Men det er kanskje litt mer edgy denne gangen, og flere ulike låter.

Vekte opp Jay Z på natta

Beyoncé giftet seg tidligere i år med hip hop-verdenens mektigste – rapperen og businessmannen Jay-Z. Stargate har produsert mange singelhiter for Jay-Zs tidligere plateselskap Def Jam. I tillegg leier de studio av legenden. Når så kona spiller inn plate blir også Jay-Z trukket inn.

– Beyonce jobber mye om kvelden. Også er hun ikke fornøyd med bare å synge. Hun vil være med i utvelgelsen av lyder og opptak. Det blir så hun sitter med oss til vi er ferdige – gjerne til midt på natta. En av låtene ble hun så fornøyd med at hun vekte opp Jay-Z midt på natta for å skryte, humrer Mikkel.

– Hun er akkurat like entusiastisk som en hvilken som helst artist som får til noe bra.

Det er ikke fritt for at ektemannen kikker Stargate over skulderen heller.

– Han er innom, men er bestandig konstruktiv og inspirerende, sier Mikkel som leier studio i Roc The Mic – Jay-Zs studio på 27. gate på Manhattan.

På nattklubb med B og J

Nå som de er blitt bedre kjent har Mikkel lært seg å kjenne verdensstjernen. Han forteller at Beyoncé er en stillferdig dame, til tross for utagerende hits.

– Hun er ikke den som roper høyest og danser på bordene, nei. Hun har masse integritet i studio og lassevis av sjarm på privaten. Vi var med Jay-Z og Beyonce på nattklubben til Jay-Z, «40/40», og det var meget bra selskap.

Det sosiale fungerer, det musikalske fungerer og businessen fungerer.

– Det er kanskje en drøy sammenligning, men i likhet med prosessen bak Thriller-albumet til Michael Jackson er det noe stort på gang nå. Det er en fantastisk artist som jobber med gode produsenter som trekker i samme retning. Jeg har godfølelsen, avslutter Mikkel Eriksen.

Albumet er så å si ferdig innspilt og vil komme ut i løpet til høsten.