For rundt 150 millioner dollar, rundt 780 millioner norske kroner, sikrer selskapet Jay-Z (38) for 10 år fremover skriver The New York times. Live Nation vil ha ansvaret for det meste innen rapperens karriere; rettighetene til og distribusjonen av plater, salg av konsertbilletter, salg av artikler samt at de skal ha kontrollen over de fleste aspektene av karrieren hans.

— Jeg har har blitt hip-hop'ens svar på the rolling stones, sier Jay-Z i et telefonintervju med The new york times.

Mest omfattende

Som en del av avtalen vil Jay-Z få nesten 130 millioner kroner ved kontraktsinngåelse, over 50 millioner kroner i forhåndsbetaling per album og nesten 130 millioner kroner for hver turnè skriver vg.no. Live Nation skal også betale i overkant av 100 millioner kroner for publiserings- og lisensieringsrettigheter og nesten 260 millioner for å støtte.

Pakten, som er forventet å bli ferdigstilt denne uken, er den mest omfattende avtalen noen sinne gjort med Live Nation, som har peket seg ut å konkurrere direkte med etablerte plateselskaper om slike rettigheter.

Sikrer avtaler

Mens cd-salget i verden stuper, har en samling av plateselskaper, promotører og annonsører hastet inn i sikre avtaler med artister som sikrer dem en større bit av artistens totale inntekter. Live Nation har allerede gjort avtaler med Madonna og U2. Live Nations hovedfelt har tidligere konsentrert seg rundt store rock og country turneer, og med Jay-Z gjør de et uventet sprang mot hip-hop bransjen. Firmaet plasserer også en enorm lønn til en artist som har opplevd, som så mange andre artister, nedgang i platesalget. Fjorårets plate «American Gangster» solgte en million eksemplarer i statene, mens «The black album» fra 2003 solgte litt over tre millioner.

Men Jay-Z, som egentlig heter Shawn Carter, skylder fortsatt en ekstra plate til sitt gamle studio Def Jam før han forlater skuta.