KRISTIANSAND: Historiene om utagerende rockestjerner som trasher hotellrom og lever ut rockelivet på byens hotellrom når de spiller på Quart er mange. Ifølge Skauge er de fleste kun basert på myter, og selv kan han aldri huske å ha opplevd trøbbel med artister som har gjestet Kristiansand.

Og det tror han skyldes det gode aktivitetstilbudet som tilbys bandene, i tillegg til god oppfølging fra proffe folk som til enhver tid tar seg av stjernene og sørger for at de er fornøyde under festivalen.

— Det er klart at man som arrangør aldri kan ha noen garanti for at artister ikke finner på ting, men vi har hatt lite av den slags. Min erfaring er at det meste av historier som går er myter og veldig overdrevet. De siste årene har dette ikke vært noe problem, sier Skauge.

Fisketurer og by-sightseeing

Han bekymrer seg ikke for at Velvet Revolver-vokalist, Weiland kommer til å gå amok på noe hotellrom i Kristiansand i sommer, og satser heller på å ta stjernene med på litt bowling, havrafting eller en god fisketur om de skulle ønske å finne på noe.

— Vi har mange aktivitetstilbud til artistene som spiller på festivalen, og dette har slått veldig godt an. De blir jo så happy! Og min erfaring er at hvis de har det greit og er fornøyde, så oppfører de seg veldig ordentlig, sier musikk-sjefen.

Lyste etter krabber på nachspiel

Skauge forteller blant annet om flere band som har hatt stor glede av å dra på havrafting, besøk i Dyreparken, fisketurer, guidede turer i Kvadraturen og på bowling. Skauge har til og med tatt med seg artister på krabbelysing etter et nachspiel. Aktivitetstilbudet Quart-festivalen har hatt de siste årene, vil de også fortsette med i 2007. — Ja, vi skal sørge for det gode tilbudet til artistene også på sommerens festival. Det er viktig, sier Skauge.

Så kan hende blir det noen sene kveldsturer, eller tidlige morgen-turer i skjærgården med utfartslystne artister også i år.