KRISTIANSAND: — Nå skal dere få en julekonsert litt utenom det vanlige, sa konferansier og kormedlem Harald Arntsen da han ønsket publikum velkommen til konserten.

Mannskoret Gaasehud fra Kristiansand har aldri arrangert egen julekonsert i Kristiansand domkirke før, derfor var de svært glade da konserten lørdag kveld ble utsolgt.

— Det er ingenting som er deiligere enn å synge for en fullsatt domkirke, sa dirigent Ivar Kirkhus til fvn.no i etterkant av konserten.

I tillegg til tradisjonelle julesanger som «Glade jul», «O Helga Natt» og «Deilig er jorden» sørget folkemusikerne Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch for at publikum fikk høre låter både en feiende brudemarsj og den nydelige låten «Folketone fra Sunnmøre» med Annbjørg på nøkkelharpe og Bjørn Ole på synth.

Dirigent Ivar Kirkhus var glad for å ha med seg gjestene Bjørn Ole Rasch og Annbjørg Lien, musikere som de har samarbeidet med flere ganger tidligere både på konserter, turer og plateinnspillinger.

— Det er folk vi er veldig glade i. Vi vet at de står for både musikalsk og menneskelig gir varme og fylde til konserten, sier han.

Mannskoret Gaasehud er et frittstående kor fra Kristiansand bestående av 33 medlemmer. Sist uke hadde de konsert med Lisa Stokke i Sjømannskirken i London.