I helgen ble det stor spetakkel verden over da bilder av en halvnaken Miley Cyrus (15) på forsiden av Vanity Fair ble publisert på nettet.

Cyrus selv gikk raskt ut og beklaget hendelsen og nå har stjernefotografen Annie Leibovitz, som tok bildene, også kommentarer hun vil melde til folket.

– Jeg er lei meg for at portrettet av Miley har blitt feiltolket. Miley og jeg så på motefotografier sammen og vi diskuterte bildet i denne konteksten før vi tok det, sier Leibovitz til New York Post.

– Enkelt og klassisk

– Bildet er et enkelt og klassisk portrett, tatt med svært lite sminke og jeg syns det er veldig vakkert, fortsetter Annie Leibovitz.

Miley Cyrus uttalte søndag at hun derimot skjemmes over resultatet:

– Jeg tok del i en fotoserie som skulle være «kunstnerisk», men etter å ha sett bildene og lest historien er jeg veldig flau. Jeg mente aldri at dette skulle skje og jeg er veldig lei meg hvis jeg har skuffet noen, sier Cyrus til People.com.

Miley Cyrus har hatt en enorm suksess med tv-serien «Hannah Montana» som sendes på Disney channel. I «Hannah Montana» spiller Cyrus hovedrollen som lever et dobbeltliv som tenåring og sangsensasjon.

«Hannah Montana» er den mest populære kabelserien i USA for barn i alderen 6-14 år.

De kristne raser

Miley Cyrus har alltid vært åpen om sin kristne tro, men får nå hard medfart av «sine egne».

The Christian coalition of America (CCA) vil nemlig at Cyrus skal stilles til ansvar for de halvnakne bildene.

– Disney burde irettesette henne. Miley skulle sagt det var en feil og at barn burde være forsiktig i så ung alder. Barn ser opp til henne. Noe må gjøres, sier Michele Combs, representant for CCA.

Lesere på nettforum i USA mener også Cyrus har gått for langt og noen frykter nå at den unge jenta vil ende opp som Britney Spears.

Da Miley Cyrus ble intervjuet av Barbara Walters i februar i år svarte hun følgende om sin plan for å unngå tragedie:

– Det er noen som ikke har en familie å falle tilbake på som jeg har. I tillegg har jeg troen min – den holder meg sterk, sa Cyrus den gang.

Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix