Sammen med Alec Baldwin (50) spiller hun i komedien «It’s complicated», som har premiere 2. juledag.

Filmen handler om et fraskilt ektepar som plutselig finner hverandre igjen — og har en affære av det dampende slaget.

- Latterlig Og selv om romantiske komedier med folk på 50 pluss ikke er noen sjeldenhet, har denne filmen likevel vakt oppsikt. På grunn av nakenscenene.

— Ja, det er uvanlig å gjøre elskovsscener for folk i min alder, sier Streep i et intervju med Sunday Times.

— Det viser bare hvor lite opplyste folk er. For du vet, vi er fortsatt i live. Det er du og jeg, baby. Ideen om at du må se sånn og slik ut og være i en viss alder for å fortjene kjærlighet, er latterlig, fastslår Streep.

Friskt språk 61-åringen har rekorden i antall Oscar-nominasjoner. Mange husker henne som Karen Blixen i «Out of Africa», og hun har spilt alt fra actionheltinne i «The River Wild» til TV-kokk i årets «Julie & Julia».

I denne filmen ytrer hun imidlertid replikker som «Det viser seg at jeg er litt av en tøyte» og «Jeg liker mye sæd», altså ikke gjengs kost for en 61 år gammel kvinne i en Hollywood-komedie.

Det synes Streep er bare bra.

— Jeg sier: «Vi er ikke ferdige, baby! Ikke undervurder meg.» Hvorfor skal vi sendes på søppelhaugen når vi når en viss alder, undrer hun.

Gjort det før «It’s complicated» er skrevet og regissert av Nancy Meyers, som har gjort det til noe av en spesialitet å lage film om romanser mellom godt voksne.

Blant hennes seneste suksesser er «Når du minst venter det» (2003) med Jack Nicholson og Diane Keaton og «Det kvinner vil ha» (2000) med Mel Gibson og Helen Hunt.