At modne skuespillere pares opp med yngre menn på lerretet er en sunn utvikling for filmindustrien, sa Michelle Pfeiffer tirsdag under pressekonferansen før premieren på sin nye film «Cheri» under Filmfestivalen i Berlin.

I «Cheri» spiller Pfeiffer en aldrende luksusprostituert som blir forelsket i sønnen til en rivalinne. Den unge flammen spilles av 27-år gamle Rupert Friend som er mest kjent for å være kjæresten til Keira Knightley. Det mangler ikke på hete omfavnelser i filmatiseringen av romanen skrevet av den franske forfatteren Colette i 1920. — Bedre enn å gå på gress

Ifølge Reuters uttalte Pfeiffer at hun følte seg frigjort da hun fylte 50 i april fjor og hun mener rollene hun får nå ofte er mer interessante enn de hun fikk før.

— Det er bedre å pare opp modne skuespillerinner med yngre menn, enn at Hollywood lar kvinnene gå på gress, uttalte Pfeiffer.

Filmer med samme tema

«Cheri» er den tredje filmen under festivalen etter «The Reader» og « The private lives of Pippa Lee» som tar for seg forhold med store aldersforskjeller. Under festivalen for to år siden var det Cate Blanchetts «Notes on a scandal» som omhandlet samme tema – en kvinnelig lærers forhold til en elev.

— Det virker som om mennene jeg spiller mot blir yngre jo eldre jeg blir, sa Pfeiffer.

— Det virker som folk har motforestillinger mot å gi meg roller i filmer hvor jeg spiller mot menn på min egen alder. Heldigvis for meg, jeg bryr meg egentlig ikke.

Færre roller

Filmen er regissert av engelske Stephen Frears. Historien tar blant annet for seg formuene enkelte av de høytstående prostituerte skapte seg.

— Det er lov å bli eldre i Hollywood. Noen av oss fortsetter å jobbe. Denne filmen er et godt eksempel. Det er fremdeles sant at jo eldre man blir, jo færre roller finnes det. Men det er færre filmer generelt og færre roller for skuespillere. Rollene blir mer interessante jo eldre du blir, sier Pfeiffer, som tok fri i fire år for å tilbringe tid sammen med familien før hun spilte inn to filmer i 2007.