Nyheten ble offentliggjort på Kraftwerks nettsider denne uken, men noen forklaring på hvorfor en av grunnleggerne nå er ute blir ikke gitt. «Florian Schneider forlater Kraftwerk etter 40 års samarbeid med Ralf Hütter . Dette partnerskapet har generert fantastic musikk og store framskritt i musikalsk teknologi. Florian er en flott musiker, alltid på leting etter den perfekte lyden gjennom teknologi», heter det i meldingen. Schneider var heller ikke med på innovatørenes siste turné.

Slutt

Hütter og Schneider startet bandet og utgjorde den klassiske Autobahn-besetningen sammen med Wolfgang Flür og Karl Bartos på midten av 70-tallet. De to sistnevnte forsvant imidlertid ut i henholdsvis 1987 og 1991. Nye medlemmer er hentet inn, men nå er det altså bare Hütter igjen av de opprinnelige medlemmene.

Takk

På nettsiden takkes Schneider for sine bidrag, og det antydes at han nå skal bruke tid på andre prosjekt. «Vi ønsker Florian suksess med sine nye prosjekter», heter det i pressemeldingen. Ifølge Yahoo News har Kraftwerk ingen planer om å legge datamaskinene på hylla. 15. mars legger de ut på turné som oppvarmingsband for Radiohead på britenes første turné i Latin-Amerika.