Norah Jones slo igjennom med et brak med debutalbumet «Come Away with me» i 2002. Ifølge Billboard.com solgte den stillferdige platen 18 millioner eksemplarer på verdensbasis. Den sørget også for å gi henne åtte Grammy-priser. I Norge lå albumet på VG-lista i hele 94 uker fra 2002 til 2004. I november er hun klar med sitt fjerde album, og nå akter stjernen å gå nye veier.

– Jeg visste jeg ville prøve nye ting på dette albumet, melder hun via sin egen nettside.

Rock

Blant artistene Jones har samarbeidet med på låtskriversiden på den kommende platen finner vi Ryan Adams, Okkervil Rivers Will Sheff og Jesse Harris. Jones samarbeidet med Adams på hans album «Jacksonville City Nights» i 2005. Hun har også omgitt seg med nye musikere.

– Jeg har spilt sammen med de samme musikerne veldig lenge, men det føltes riktig å samarbeide med nye mennesker og eksperimentere med ting som jeg ikke har gjort før. Jeg ville jobbe med noen som kunne ta meg ut av min komfortable sone, opplyser hun.

Blant musikerne som bidrar på den nye platen finner vi blant annet Tom Waits-gitaristen Marc Ribot. Jaquire King er hentet inn som produsent. På sine egne nettsider forklarer Jones at valget av produsent også har å gjøre med Waits.

– Jeg tok kontakt med Jaquire fordi han var tekniker på en av mine absolutte favorittplater, «Mule Variations» av Tom Waits, forklarer Jones på nettsiden.

Gitar

Publikum har stort sett fått oppleve Jones sittende bak pianoet. På den kommende platen er det imidlertid gitaren som dominerer.

– Jeg skriver faktisk mer på gitar enn på piano, og det føltes bare mer naturlig å spille gitar på disse sangene, forteller hun.

Tittelen på albumet er foreløpig ikke avslørt.