Etter at Noel Gallagher lørdag annonserte sitt farvel til Oasis, prøver nå mamma Peggy Gallagher å glatte over og avdramatisere situasjonen.

– Liam tilber Noel, sier hun til britiske Sunday Mirror.

Oasis-låtskriver Noel Gallagher (42) sluttet i bandet fredag kveld etter et klinsj med bror og Oasis-vokalist Liam (36) – bare minutter før de skulle være headlinere på en festival i Paris.

Liam skal ha smashet en gitar og skreket til Noel: «Du er ikke min bror!»

Denne krangelen skal på et tidspunkt ha blitt så voldsom at en ambulanse ble bestilt.

Men nå forklarer Peggy Gallagher at Liam, som er kjent for sin tøffe stil, også har en annen side.

– Er glade i hverandre

– De er glade i hverandre, men de har alltid vært veldig forskjellige. Det rare er at de aldri sloss som barn. De startet ikke å slåss før de spilte i band sammen.

I likhet med skarer av fans håper også moren at Oasis fortsatt har en framtid.

– Jeg håper ikke dette er slutten på Oasis. Jeg tror ikke det. De er bare trøtte nå på slutten av turnéen. De har hatt krangler før også, men de har alltid kommet over det, sier hun.

Imidlertid ga Noel senest lørdag kveld uttrykk for at han hadde fått nok, og at bruddet var endelig. Han gikk løs på broren på Oasis sin hjemmeside hvor han forklarte at han med tungt hjertet måtte si:«Truslene mot meg, familien min, venner og kamerater er blitt utålelige.»

– Goodbye

Han takket fansen for de siste 18 årene, og sa de hadde vært en drøm som gikk i oppfyllelse. Videre skrev han: «Dere får ha meg unnskyldt, men jeg har en familie og et fotballag å ta meg av. Jeg ser dere etter hvert. It's been a f****n' pleasure. Thank you very much. Goodbye. NG.»

Sjefen for Creation Records, Alan McGee, som også oppdaget bandet, er enig med Peggy Gallagher, og mener bandet kommer til å spille sammen igjen.

– De kommer ikke til å snakkes på en stund. De tar et par års pause, og så er de forhåpentlig tilbake igjen, sier han til Sunday Mirror.