Forberedelsene har pågått i lang tid. Allerede for en måneds tid siden tapetserte Tiktak-leder Thomas Paulsen Trondheim sentrum med 300 plakater på nattestid.

— For aller første gang fikk Brukbar klage fra Trondheim kommune over plakatklistring, ler Thomas aldri så lite stolt.

Han innrømmer også at heller ikke responsen fra Bylarm-arrangørene var utelukkende positiv. I hvert fall ikke i begynnelsen.

  • De murret litt med det samme, men deretter snudde de tvert om. Nå mener de at alt som er med på å skape liv omkring Bylarm-arrangementene bare er positivt.

  • Mye dugnad og idealisme, svarer Thomas på spørsmålet om hva som er hemmeligheten bak festivalen. - Ikke minst fra bergenske musikere.

For det er ingen tvil om at Tiktakfestivalen har en sterk bergensprofil. På programmet står Ralph Myerz, Datarock, Skatebård, Ungdomskulen og Mental Overdrive.

— Jeg er ekstra glad over at vi nok en gang får anledning til å spille sammen med Ungdomskulen, sier Fredrik Saroea i Datarock. I går var han å finne på den lille scenen på Brukbar sammen med musikerne i Ungdomskulen som Datarock ofte har turnert og samarbeidet med. I kveld er Datarock en av headlinerne på Bylarm, men da uten kompisene.

Tiktak har invitert både nasjonale og utenlandske samarbeidspartnere foruten at konsertene er åpne for den menige betalende publikummer. Og de starter først klokken halv to om natten slik at folk skal kunne få med seg festivalen etter at hovedprogrammet på Bylarm er over.

  • Selvsagt er det mest ment som promotering av de artistene vi har i stallen, innrømmer Thomas.

  • Men det blir også en slags liten bergensk hjemme alene-fest. Slikt som du inviterer venner og venners venner til, ler Thomas.