Norgesaktuelle Metallica inviterte Flea med opp på scenen i Los Angeles for å gjøre en gnistrende versjon av «Fight fire with fire» 15. mai. Chili Peppers-bassisten har selv grunnlagt Silverlake Conservatory of music, og fikk drahjelp fra selveste Metallica for å skaffe midler til skolen. På sine nettsider melder Metallica at de hadde en strålende aften på konsertarenaen Wiltern i Los Angeles. Ivrige fans, og de som ikke greier å vente helt til Bergens-konserten 16. juli for å høre hvordan Metallica anno 2008 lyder live, kan laste ned konserten fra bandets nettsider.

– Det er et 90 minutters langt show, men alle inntektene fra salget går til Silverlake Conservatory of Music, melder bandet på www.metallica.com.

Kjøp konsert

Metallica har gjort det til en vane å legge ut konsertene sine for salg på sine nettsider. Der kan de kjøpes for en relativt rimelig penge. Konerten der Metallica spilte sammen med Flea kan for eksempel kjøpes i mp3-format for den nette sum av 9,95 dollar. Metallica har lenge oppfordret fansen til å ta opp konsertene. Trommeslager Lars Ulrich forklarer nedlastingsmuligheten slik:

– Dette gir fansen muligheten til å få med seg et best mulig opptak av showet uten å måtte holde en mikrofon i luften hele kvelden, sier Ulrich til nettsiden.

Bergenskonsert

Metallica har også gitt fansen mulighet til å forhåndsbestille opptak av alle kommende konserter. Det betyr at sommerens Ozzfest i USA kan bestilles allerede nå. Også konsertene under bandets Europa-turne kan forhåndsbestilles, og prisen for konserten i Bergen er satt til 8,95 dollar.