JACKSON: Freemans tilstand er alvorlig, opplyser en talskvinne ved sykehuset i Memphis der skuespilleren ble innlagt mandag. Ulykken skjedde like før midnatt søndag i nærheten av Freemans ranch.

Amerikanske medier melder at tilstanden hans er kritisk.

Redaktøren i avisen Sun Sentinel, Clay McFerrin, kom til ulykkesstedet kort tid etter ulykken og forteller at redningsmannskapene måtte skjære Freeman løs fra vraket.

– Bilen hans lå i grøfta. Han var ved bevissthet og på et tidspunkt tullet han med redningsmannskapene, forteller McFerrin.

Han legger til flere personer stanset ved ulykkesstedet da de skjønte at det var den 71 år gamle filmstjernen som satt i bilvraket.

– Noen begynte til og med å ta bilder av ham med mobilkameraene sine. Det så imidlertid ikke ut til å bry ham, sier McFerrin.

Freeman har medvirket i en rekke spillefilmer. For innsatsen i «Driving Miss Daisy» i 1989 ble han nominert til Oscar i klassen for beste skuespiller. Rollen ga ham imidlertid en Golden Globe-statuett.

Han har i tillegg spilt i kjente filmer som «Seven» og «Million Dollar Baby». For birollen i sistnevnte film vant han en Oscar.

Freeman har en birolle i den seneste filmen om Batman, «The Dark Knight».