Mew lanserte sitt femte album i Europa 17. august. Albumet med den lange tittelen «No More Stories/Are Told Today/I'm Sorry/They Washed Away/No More Stories/The World Is Grey/I'm Tired/Let's Wash Away» ble møtt med overstrømmende kritikker over store deler av verden, og i kveld lanserer bandet den nye videoen til «Repeaterbeater» for det amerikanske publikummet. Sony Music Norge har imidlertid gjort videoen tilgjengelig for norske fans allerede nå.

Klikk deg videre på denne lenken for å se videoen.

Regissert

Videoen er regissert av Martin De Thurah. Han har tidligere stått bak videoer for artister som Mew, Röyksopp, Fever Ray og Glasvegas. Da vi pratet med vokalist og låtskriver Jonas Bjerre i forkant av albumutgivelsen forklarte han at bandet har jobbet i mange år med den siste platen.

– Den forrige platen var mer mørk og kald. Den nye er mer fargerik og mye varmere, stemningsmessig lettere og lysere. En slags motreaksjon. Vi ville prøve noe annet, for vi har ikke lyst å gjenta oss selv, forklarte han.

I forkant av plateslippet var Bjerres favorittspor «New Terrain». Han forklarte også at han er opptatt av bilder. Når han hører musikk omskaper han den til bilder i hodet.

– Det er en kreativ drift. Bildene setter i gang ting som blir til ny musikk, uttalte han.

Mew spiller i Peer Gynt Salen i Bergen 19. november og på Sentrum Scene i Oslo 21. september.

Hør albumet på Spotify.

Fans

Det er imidlertid ikke bare musikkritikerne som lar seg begeistre av Mew. Bandet har sluppet til som oppvarmingsband for blant andre Nine Inch Nails, Kings of Leon og Janes Addiction. Førstnevntes sjef, Trent Reznor, skrev blant annet på Twitter at «Mew lyder så bra live at det «kind of pisses me off»». En annen artist som er fan av bandet er Katy Perry. Sjekk bare hva hun skrev på sin Twitter-profil da hun fikk tak i den nye Mew-platen.

------------ KONKURRANSE:

Vi har fått tilgang på en Mew-hoodie (se bilde i venstremargen) som en heldig leser kan stikke av med. Tre signerte cd-er og to vinylutgaver av albumet ligger også i premiehaugen.

For å være med i konkurransen må du svare riktig på to spørsmål:

1. Hva heter låten fra det nye albumet som har navnet til trommeslageren i Mew med i tittelen?

2. Hvilket land kommer Mew fra ?

Send svaret til rogalyd@aftenbladet.no. Skriv også hvilken av premiene du har mest lyst på. Husk å oppgi postadresse!