«...dessuten så legger vi ut PSP og PS3 -versjonen av Final Fantasy VII på Playstation Network akkurat nå» , skrøt Sony-bossen Jack Tretton under tirsdagens E3-pressekonferanse i Los Angeles.

«Final Fantasy VII» var spillet som for alvor introduserte det vestlige publikum for JRPG-sjangeren ( Japanese Role Playing Game), og det spillet som gjorde Square Enix til en av verdens største og mest annerkjente spillprodusenter.

«Final Fantasy VII» ble første gang utgitt for Playstation i 1997 og ble nesten unisont hyllet som det mest sjangerdefinerende og beste spill i rollespillsjangeren. Spillet har siden utgivelsen fått en rekke spin-off produkter, ikke minst i form av to helaftens spillefilmer som har kostet Square Enix skjorta. Men til tross for den varierende kvaliteten på de FFVII-produktene som har kommet i etterkant så er det ingenting som kan rokke ved den statusen som «Final Fantasy VII» har fått både hos kritikere og spill-publikum verden over. Spillet har solgt over 10 millioner eksemplarer verden over og regnes som et av tidenes beste videospill — uansett sjanger.

«Final Fantasy VII» var også det første spillet i Final Fantasy -franchisen som ble gitt ut eksklusivt på en Sony-plattform og en nyutgivelse via Playstation Network har vært FF-fansens største ønske helt siden Sony lanserte tjenesten i november 2006. «Final Fantasy VII» kan du laste ned via PSN nå for 9.99 Euro eller NOK. 75.- Spillet støtter både PS3 og PSP, så om du har et Dual Memory Card på et par gigabyte så kan du ta med deg Cloud Strife & Co. på sommerferie også.

Her er releasetraileren for spillet: