Roskilde er godt i gang med bookingen til årets festival, og festivalledelsen lover offentliggjørelser om ikke lenge. Men de vil fortsatt gjerne ha råd og ønsker fra publikum.

Nå i januar har du anledning til å påvirke festivalprogrammet, og det er mulig å sende inn forslag hele denne måneden. Du kan velge deg tre danske, tre skandinaviske og tre internasjonale artister/band.

Bigbang, 120 Days, Jaga Jazzist, St. Thomas, Satyricon, Sondre Lerche og Kaizers Orchestra er noen av de norske artistene som har opptrådt på festivalen tidligere år.

I 2008 deltok Casiokids, The Grand, Motorpsycho, Rumble in Rhodos og Supersilent.

Tre av hver

– Publikums mening spiller stor rolle når vi booker band til Roskilde. Derfor vil vi i resten av januar måned gi deg mulighet til å komme med forslag til hvilke tre danske, skandinaviske og internationale navn du kan tenke deg å oppleve til sommeren, melder roskilde-festival.dk.

Roskilde gir publikum mulighet til å sende inn forslag to ganger i året. Da kommer publikumsønskene på avgjørende tidspunkt i bookingen, forklarer festivalledelsen.

– Vi har valgt å etterlyse bandønsker i oktober og januar. På denne måten får vi et meget presist bidrag som vi kan forholde oss til på noen av de viktigste tidspunktene i programleggingen. Når vi kjenner publkums ønsker tidlig, har vi desto lengre tid å jobbe med dem.

Hører på publikum

De forsikrer oss om at ønskene blir brukt, selv om ikke alle kan etterkommes.

– De er en viktig inspirasjonskilde i vårt arbeid med musikkprogrammet, og mange ønsker blir hvert år oppfyllt, sier de.

For at publikum skal ha så stor innflytelse som mulig, ber festivalen også om synspunkt på genre, og ønsker at du melder fra om hva du har savnet og hva du ønsker mer av på festivalprogrammet.

Festivalen offentliggjør også statistikk på bakgrunn av ønskene og tilbakemeldingene som kommer inn.

Årets Roskilde Festival går fra 2. — 5. juni.