Konserten med Depeche Mode skulle ha funnet sted på Koengen i Bergen 2. juli, men ble flyttet til Vestlandshallen 28. januar i 2010. Bergen Live lovet i etterkant av avlysningen at alle som har billetter til den opprinnelige datoen kan bruke billettene til konserten neste år. Nå får fansen av bandet også en utstrakt hånd fra Sverige og Arvikafestivalen.

Festival

Depeche Mode-vokalist Dave Gahan har blitt syk og har avlyst og flyttet 15 konserter på den planlagte turneen. Arvikafestivalen er ikke blant de avlyste konsertene.

– Alle som har kjøpt billetter til Depeche Mode-konserten i Bergen har sjansen til å få kjøpt festivalpass til Arvikafestivalen i sommer til halv pris, opplyser festivalsjef Hanna Olsson i en pressemelding.

Arvika er den eneste festivalen i Nord-Europa som får besøk av bandet.

Avlyst

To dager etter turnéstarten fikk Gahan magekatarr, og under sykehusoppholdet ble det oppdaget at han hadde en kreftsvulst på blæren.

– Vi syntes det var svært trist å høre om Dave Gahans sykdom, men er desto mer glade for at Depeche Mode prioriterte å spille i Arvika, særlig ettersom Depeche Mode er vårt største navn i sommer og absolutte drømmebooking gjennom alle tider, melder Olsson.

Nine Inch Nails, Korn, bob hund, Fever Ray, The Sounds, Röyksopp, Casiokids og Thåström er blant de andre artistene festivalen kan lokke med.