I fredagens semifinale av «Skal vi danse» var det kun tre par igjen på parketten. Lene Alexandra Øien, Tore André Flo og Mikkel Gaup var de tre som skulle kjempe seg om plassen i finalen 14. november. Etter en omdans mellom Flo og Gaup ble det til slutt altså sistnevnte som hadde danset sin siste dans på TV2. – Dette er et stort sjokk. Jeg hadde vel egentlig forberedt takketalen, sier Tore André Flo etter kameralampene er skrudd av.

Selv om alle dommere ga sine stemmer til Mikkel og Therese, ville seerne det annerledes og stemte Tore André og Nadya videre til finalen sammen med Lene Alexandra og Tom-Erik.

– Må holde en uke til

Tore André Flo og Nadya Khamitskaya fikk denne gangen færrest poeng hos dommerne. Rumbaen ble belønnet med 29 poeng, mens den engelske valsen fikk ett poeng mer. Likevel er Flo stolt over egen innsats.

– Man må kunne være fornøyd selv om man ligger sist, erklærer han.

Likevel var det følgende tanke som gikk gjennom Flos hode da resultatet skulle avsløres:

– Jeg tenkte at det kom til å bli en rolig neste uke, smiler «Skal vi danse»-finalisten.

– Du er ikke lei av å trene så hardt?

– Jeg er jo i finalen for søren, så jeg må holde en uke til, lover Flo.

Skal showe ekstra

Og Tore André Flo har bare positivt å si om sin finalistmotstander Lene Alexandra Øien.

– Hun er en kjempeflink danser. Hun ser så proff ut når hun danser, konkluderer Flo som har følgende plan for å slå Øien neste fredag.

– Jeg tror nok jeg må showe ekstra for å vinne finalen.

Mens rumbaen var ny for Flo i program ni, har han hatt det mye bedre med «gamledansen», engelsk vals.

– Det er litt enklere å gjøre noe for andre gang, men vi har trent mest på rumba, forteller den tidligere fotballspilleren.

Og for å mestre rumba, fikk Flo en sjekkliste hos partner Khamitskaya.

– Armene var det merkeligste, men Nadya var kjempefornøyd før dagens sending, hevder han.

Skuffa Gaup

I tillegg til Flo var det nok også flere seere som ble sjokkert da Mikkel Gaup fikk tredjeplassen i årets «Skal vi danse».

– Det er litt vemodig. Vi har jobba så hardt og gitt alt, forteller Gaup med partner Therese Cleve ved sin side.

– Det er surt, sier Cleve, mens Gaup legger til:

– Jo, jeg er litt skuffa.

For Mikkel Gaup var ukas nye dans paso doble, en tyrefekterrolle han trivdes svært godt i.

– Det er en utrolig deilig rolle. Jeg elsker paso doble! Den er helt rå med mye lidenskap, gliser han.

– Er det slike roller du liker best å spille som skuespiller også?

– Jeg tar alle roller som de måtte komme, smiler Gaup som fredsag opplevde at hans første omdans skulle bli hans siste.

– Jeg er jo ikke rojal da

For Lene Alexandra Øien handlet det denne uka om å være en prinsesse i slowfox. Og å oppføre seg rojalt var ikke såre enkelt for 27-åringen.

– Ja, jeg er jo ikke rojal så, jeg må jo eventuelt gifte meg en kongelig, er den noe underfundige kommentaren fra Øien som slapp danseduellen og ble sendt rett til finalen.

– Det handler jo om å leve seg inn i dansen og alle små jenter drømmer om å være en prinsesse.

– Hva er det vanskeligste med slowfox?

– Det er litt vanskelig å svare på siden det er den dansen vi har fått best poengscore i (39 poeng, journ. anm.). Alle de andre deltakerne har ment at slowfox var så vanskelig, så jeg grudde meg litt på forhånd. Men jeg likte det veldig godt jeg, smiler Øien som også danset cha cha cha på fredag. Og selv om hun danset cha cha cha i aller første program, har Øien og partner Tom-Erik Nilsen brukt like mye tid på begge stilarter.

– Det er 50-50, kommenterer Øien som fikk kveldens beste totalscore med 74 poeng.

Dette mente dommerne:

Lene Alexandra og Tom-Eriks slowfox: (39 poeng)

Alexandra Kakurina: Dette var en Nydelig slowfox. Du har en fantastisk holdning, men det er noen feil her og der. Likevel: Jeg koste meg.

Christer Tornell: Man blir litt rørt. Du har en forlengelse i ryggen og du forteller meg noe med dansen din. Dette var rørende vakkert.

Tor Fløysvik: At du er en prinsesse er en understatement i denne slowfoxen. Nå var du en dronning.

Tore André og Nadyas rumba: (29 poeng)

Alexandra Kakurina: Du fikk med deg bein og hofter, men overkroppen skal også bevege seg. Det er ikke bare armene. Jeg så veldig mange gode rumbating. Jeg er veldig fornøyd.

Christer Tornell: Du er selvfølgelig pen du også, Tore André, men jeg må bare si: Nadya, du er fantastisk vakker i aften. Dette var vakkert gjennomført.

Mikkel og Thereses paso doble: (36 poeng)

Alexandra Kakurina: Du vet hva slags karakter det må være i en paso doble. Bli litt roligere, men noen ganger var det veldig veldig flott paso doble.

Christer Tornell: Dette var bra. Du er veldig maskulin og godt ned i gulvet. Det blir litt mer stress innimellom, men du har skjønt hvordan paso skal dansens.

Trine Dehli Cleve: I dag følte jeg at du var så konsentrert og gjorde alt det Therese hadde bedt deg, men du glemte litt å være deg selv.

Lene Alexandra og Tom-Eriks cha cha cha: (35 poeng)

Alexandra Kakurina: En fantastisk flott cha cha cha.

Christer Tornell: Du har blitt selvsikker i positiv forstand. Du har et uttrykk du har med hele veien. Du har vekten litt på utsiden som burde vært i midten. Men jeg elsker det fortsatt.

Tor Fløysvik: Jeg ville hatt vekten lengre frem og vil at du bruker kroppen hundre prosent.

Trine Dehli Cleve: Du har hatt en fantastisk fremgang. Du dansa en fantastisk slowfox i stad, men du har fortsatt litt å hetne på latinsiden. Utrolig bra likevel.

Tore André og Nadyas engelske vals: (30 poeng)

Alexandra Kakurina: Jeg syns ikke dette var noe særlig til forbedring. Jeg er litt skuffet.

Christer Tornell: Dette fløt veldig. Fikk se et smil fra deg og bare det er verdt noen poeng ekstra. Det var mer polkastilling på deg i første program. Du har et fint uttrykk

Tor Fløysvik: Du har et fantastisk fotarbeid, du har feeling for vals og en feeling for dans generelt. Det som mangler, det er det symmetriske. Det er jo ikke vakkert ennå. Jeg så et speil i studio der du trener, kanskje du burde tatt en titt der engang.

Trine Dehli Cleve: I første program var du tilstedet og i dag var du tilstedet og du danset. Stor framgang. Du beveger deg til musikken. Det som kunne vært mye bedre er holdningen din.

Mikkel og Thereses cha cha cha: (31 poeng)

Alexandra Kakurina: Du hadde en god rytme, du fikk det til. De gangene du skulle gå cha cha walk gikk du bare på hæler.

Christer Tornell: Du er fortsatt en showmaskin, det er jo helt klart. Opplevde i dag at Therese førte deg i stedet for at du førte Therese. Savnet din tilstedeværelse og selvsikkerhet.

Tor Fløysvik: Det var mye jabbing rundt gulvet og det var irriterende fordi du har så mye latin i deg. Du gjør ikke det vi håper du skal gjøre og dette var ikke veldig mye framgang for meg.