956.520.

Så mange «Mamma mia!»-billetter er til nå solgt på norske kinoer siden premieren 10. juli.

Selv om musikalen har gått på kino i 12 uker, er det norske folk fremdeles ikke lei. 17.272 fikk med seg filmen i helga og flere av disse har nok sett filmen både en og to ganger før.

Og med et besøkstall som faretruende nærmer seg millionen, er det ikke mange filmer som er blitt mer sett på norske kinoer. Kun «Flåklypa», «Titanic» og «Ringenes herre»-filmene kan skilte med høyere besøkstall.

Med en billettpris på 90 kroner, har «Mamma mia!» tjent inn 86.086.800 kroner – og det bare i Norge.

Karaokekino over hele landet

For de mange som har sett «Mamma mia!», har nok flere følt trangen til å hyle med på de gamle Abba-klassikerne. Og nå er muligheten et faktum. Tidligere har noen få byer satt opp egne karaokevisninger, men nå skal dette bli et tilbud for nærsagt hele det sangglade Norge.

I en pressemelding mandag melder United International Pictures at det skal settes opp såkalte sing-along-forestillinger i følgende byer: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Sandnes, Kristiansand, Drammen, Tromsø, Alta, Fredrikstad, Haugesund, Lillehammer, Hønefoss, Verdal, Grimstad, Lyngdal, Stjørdal, Lillesand, Rana, Ski, Hamar, Skien, Arendal, Sandefjord, Bryne, Asker, Bodø, Porsgrunn, Gjøvik, Oppdal og Kristiansund.

– Flere kinoer har ytret ønske om å ha en sing-along-visninger. Noen steder har folk sunget med på vanlig forestilling, men ikke alle setter pris på dette. Derfor lanseres nå en egen versjon hvor alle de som ønsker å synge med, kan gjøre dette på egen forestilling, forteller Bentine Lassen i UIP.

Starter til helga

Sing-along forestillingene starter fredag 3. oktober og filmene vil da bli vist med engelske sangtekster på lerretet. Flere kinoer har også planlagt markering av karaokepremieren med lokale kor som forsangere og vin servering for å sikre bra stemning.

Og skulle du ikke klare å komme deg «Mamma mia!» på kino, trenger du ikke å vente lenge før du får suksessen inn i stua: «Mamma mia!» slippes på dvd allerede 26. november.

Kinotoppen:

(26. – 28. september)

  • Tropic thunder: 19.299

  • Mamma mia!: 17.272

  • Wall-e: 16.880

  • De usynlige: 12.339

  • Wild child: 7.017