KRISTIANSAND: De gamle sjokkrockerne i W.A.S.P. er uoppslitelig populære på Sørlandet. Torsdag kveld trakk Blackie Lawless og hans menn nær fullsatt hus på Kick, og det bare tre og en halv måned etter at de spilte for tusenvis på Norway Rock i Kvinesdal.

KLASSIKERE: Sjokkrockerne loset publikum gjennom både klassikere og låter fra det nye albumet under den halvannen time lange konserten. (Foto: Tore-André Baardsen) Foto: Tore-André Baardsen

500 besøkende fikk med seg låter fra bandets drøyt 25 år lange karriere. Både rockeklassikere fra 80-tallet og låter fra deres rykende ferske album runget fra scenen. Strømmet til fra fjern og nær

— Vi er godt fornøyd med besøket. Sist de var i Kristiansand var det helt fullt med 700 besøkende, så at det kom 500 denne gangen er ganske bra, sier arrangør Jørgen Skauge til fvn.no.

19. april 2007 leverte W.A.S.P. en av de best besøkte og omtalte konsertene på Kick i Kristiansand de siste årene. Da solgte de 696 billetter, noe som var to mer enn den daværende rekorden fra Dum Dum Boys-konserten i 2003. Torsdag kveld kom sørlendingene med bil og buss fra fjern og nær for å høre heltene som skremte livet av åttitallets foreldregenerasjon. Siden singelen «Animal (fuck like a beast)» kom i 1984 har de holdt det gående med en jevn strøm utgivelser. Blackie Lawless er det eneste originalmedlemmet fra den gang, og han holder koken. Det fjortende studioalbumet, «Babylon», kom i butikkene så sent som 12. oktober i år.

Siste med begrensning

W.A.S.P. åpnet konserten på Kick med låtene «L.o.v.e. machine» og «On your knees», før de ga frolendinger, kvindøler og andre sørlendinger «Babylon’s burning» fra det nye albumet. Det nye låtmaterialet ble godt mottatt, men det var først da Blackie Lawless ropte «Wild child» at stemningen tok av blant rockerne foran scenen.

Deretter durte sjokkrockerne gjennom klassikerne som de nå har gjort flere ganger i landsdelen. Blackie Lawless droppet imidlertid monologen. Sist gang han gjestet Kick snakket han om krigen i Irak. Denne gangen var det bare rock.

Siste låt før ekstranummeret var «I wanna be somebody», før konserten ble avsluttet med «Blind in Texas».

Konserten var den siste på Kick med «gammel» støybegrensning, og måtte være ferdig klokken 23. Den ble avsluttet en halvtime før fristen.