KRISTIANSAND: Gallows, As I Lay Dying, The Antlers, Japandroids, Every Time I Die, Atreyu og Kråkesølv blir blant attraksjonene som skal lokke folk til Tromøya til sommeren.

— Spennet mellom disse artistene viser godt variasjonen vi ønsker at Hove skal kunne tilby. Det viktigste nå var uansett å vise at festivalen går som planlagt, på de datoene som er annonsert, sier festivalsjef Melvin Benn til fvn.no.

Ifølge festivalsjefen har Hove to av fire hovedartister klare, men ingen av dem ble offentliggjort i kveld.

— Jeg håpet å kunne offentliggjøre dem, men plateselskapet sa nei. Slik er det bare noen ganger. Men vi kan nok gå ut med disse to før jul, sier Benn.

— Kan du gi oss noen hint?

— Hehe. Begge artistene bruker gitarer og trommer. Og så har begge sangere, sier Benn.

Toffen-favoritt på plass

Britiske Gallows annonserte selv sin ankomst via Twitter tidligere i dag. Frank Carter og co. ga nylig ut sitt andre album, "Grey Britain", som ble mottatt med overstrømmende kritikker av internasjonal og norsk presse. Gallows skal, i likhet med metall-delen av programmet, opptre på Amfiscenen.

Et annet britisk band, The Antlers, var et av bandene Toffen Gunnufsen nevnte som sine personlige favoritter da fvn.no snakket med ham for kort tid siden. Bookingsjefen ga samtidig uttrykk for at han ønsket å øke andelen norske band i 2010. Blant artistene som ble offentliggjort i dag er Kråkesølv det eneste norske innslaget. Kvartetten fra Bodø kom nylig med sin debutplate "Trådnøsting", som har fått god mottakelse av kritikerne.

Samtidig med Roskilde

Neste års Hovefestival skal arrangeres fra onsdag 30. juni til lørdag 3. juli, en uke senere enn vanlig. Festivalen vil overlappe Roskilde, som arrangeres fra 1. til 4. juli. I august fortalte Benn at han håpet flyttingen ville føre til at flere kunne delta på festivalen.

— To store festivaler i Skandinavia i samme uke gjør det naturligvis enda mer attraktivt for de største artistene å legge Danmark og Norge inn i turnéplanene sine. Dette vil kunne slå positivt ut for programmet til begge festivalene, sier festivalsjefen ifølge en pressemelding.

TIL HOVE: Frank Carter og Gallows kommer til neste års Hovefestival. Foto: Craig Burton/myspace.com/gallows Foto: Craig Burton/myspace.com/gallows