KRISTIANSAND: — Det blir spesielt. Jeg har gjort en del støttekonserter tidligere, men ikke for noe så alvorlig og nært, sier Stein Roger Sordal fra Kristiansand.

I kveld stiller han opp som artist på På Hjørnet i Kristiansand sammen med et kobbel av andre lokale artister. Inntektene går til kreftsyke Lars Funes Okkenhaug Jerstad (27) fra Kristiansand. Han har hjernesvulst, og fikk nylig tre måneder igjen å leve av norske leger. Nå har han reist til Kina der han får kreftbehandling.

Selv har Sordal, som er en av flere initiativtakere til støttekonserten, spilt sammen med Okkenhaug Jerstads bror Are, og ønsket å gjøre noe for å hjelpe.

— De fleste av oss er fattige musikere. Vi må gjøre det vi kan, og det er å spille, sier Sordal.

Han håper mange stiller opp for sakens skyld i kveld. Programmet er delt opp i to i håp om at det blir litt utskiftning av publikummere på På Hjørnet, som har plass til 170 gjester.

— Fra åtte til halv elleve blir det akustisk med Transit, meg, Erik Faber og The Bjorvands. Så blir det bandene fra halv elleve. Vi håper det blir litt rotasjon underveies, siden vi har som mål å få inn så mye som mulig. Noen er jo mer interessert i akustisk, mens andre liker bedre det mer rocka. Men vi jager ikke ut folk, påpeker Sordal.

— Dette er en sak de fleste veldig enkelt kjenner seg igjen i. På ett tidspunkt har alle vært involvert i at noen rundt seg har kreft. Folk vet alvoret i det, sier Stein Roger Sordal.

Les hvem som skal spille På Hjørnet lenger nede i artikkelen.

Kristiansand symfoniorkester: Dvoraks cellokonsert

Kristiansand domkirke klokken 19.30

Antonin Dvoraks berømte cellokonsert i h-moll. Solost er cellisten Øystein Sonstad. Spiller i Arendal kulturhus fredag. Les mer på KSO.no

Støttekonsert For Lars Funes Jerstad

På Hjørnet klokken 21

Erik Faber, Kjetil Grande, Flying Crap, Transit, Subtrees, Angels Motel, The Bjorvands, Sordal, Sara og Arash og In Minor spiller for å samle inn penger til Fuenes Jerstads kamp mot kreften. Les mer på Facebook

Disasteradio

Charlies Bar klokken 22

Undergrunnsfenomen fra New Zealand som begynte med elektronisk musikk på slutten av 1990-tallet. Har gitt ut syv plater. Dette er hans første tur til Norge, og han drar videre Stavanger og Bergen denne helgen.

Les intervju med Luke Rowell på spillball.com. Les mer om artisten på hjemmesiden

Tørst

Havana Etcetera klokken 21

Tørst, med Stein Roger Sordal i spissen, vant NM i rock i 1996 med sin åttitallspinspirerte powerpop. De siste årene har det blitt tradisjon med et årlig gjensyn med bandet på Havana.

Birgitta Serine

Jonas B klokken 22

Birgitta Serine Kvelland fra Kvinesdal fra Kvinesdal er sjangeren pop/akustisk/folk. Bidro i høst med sin egen låt «Here she goes» på Protestfestivalens dobbeltalbum.

Les mer og lytt på Myspace og Urørt

Justin Case

Charlies Bar klokken 16

Justin Case er Evan Seleven-vokalist Nils Olav Drivdals nyeste musikkprosjekt. Dette er første gang soloprosjektet blir fremført live, med band samlet for anledningen.

Les mer og lytt på Myspace. Les også: Nils på damejakt

DJ Gaute Drevdal

Charlies Bar klokken 22.30

Gaute Drevdal har vært DJ i mange år. Han er imidlertid også kjent som pressesjef for Hovefestivalen, opphavet til TomTomKlubb og smuglesning.no, og har vært redaktør i Natt&Dag.

Ram-Zet

På Hjørnet klokken 23

Ram-zet ga ut ny plate for et par uker siden og folk flest setter dem i båsen for schizo-metal. Les mer og lytt på Myspace

Akustisk søndag

På Hjørnet klokken 22

Kjetil Nordhus, Anders Hofstad Sørås og Tor Gustav Tønnessen med nye gjesteartister hver uke. Ukens gjesteartist er foreløpig ukjent.