KRISTIANSAND: — Det nye materialet vårt ligger vel innenfor sjangeren hard og groovy trashmetal, men vi tar en litt annen retning og gjør låtene litt mer tilgjengelig, denne gangen, sier gitarist Kjell Jacobsen i Thrash/death metal-bandet Neongod til fvn.no.

De debuterte i fjor med albumet «Disease Inc.», og spiller slippkonsert på utestedet På Hjørnet i Vestre Strandgate i kveld, fredag klokken 23.00. Dermed rekker selv Grande-publikummet i Ravnedalen ned til Hjørnet for et sjangerskifte i kvantesprangklassen.

  • Alle konsertgjengere får den nye Neongod-skiva «Clear Eyes» gratis i handa, lover Jacobsen. Fvn.no har tyvlyttet på ep-en og redaksjonens første assosiasjon var "Ah. Litt Pantera. Hint av Slayer? Definitivt Machinehead." Fra og med i dag ligger to av låtene ute på bandets Myspace-side.

Her kan du høre smakebiter fra den nye ep-en:

Cleareyes Fragments of Blood

— Vi gleder oss veldig, vi har jo vært vant til å dele rampelyset når vi har spilt på Hjørnet, men i kveld er det bare oss i en drøy time, sier Jacobsen.

Sist gang bandet spilte i hjembyen, var på Southern Discomfort. I det siste har de gjort konserter i Stavanger og Arendal. Håpet er nå å lande en platekontrakt.

— Apropos plater. Dere har vel ikke lånt bandnavnet fra albumet "Neongod" av W.A.S.P.?

— Hehe. Nei, vi har faktisk tatt det fra en Simon & Garfunkel-låt, nemlig "Sound of Silence": And the people bowed and prayed / To the neon God they made

Nye medlemmer

Bandet har byttet ut vokalister i skrikende tempo, men nå har de hatt samme besetning i halvannet år.

— Det funker veldig bra med Svein (Reinton, red. anm.). I stedet for å jakte høyt og lavt etter rutinerte vokalister innen vår sjanger, men som aldri har tid, falt valget på ham. Han hadde lite erfaring fra før, men har bygget seg langsomt opp og er blitt en utrolig god vokalist. Nå føler vi virkelig at vi har funnet vår greie, sier Jacobsen.

Neongod har blitt enda kjappere, men samtidig tyngre, på «Clear Eyes». Siden «Disease Inc.» kom i 2008, har Anders Kobro (Green Carnation, Carpathian Forest) kommet inn på trommer og Morten Jacobsen kommet inn på bass.

— Anders er en av Norges hardeste trommiser. Det kombinert med hans kjapphet gjør at han passer perfekt inn i bandet, sier Ivan Gujic, også gitarist i Neongod.

Fikk Cultiva-støtte

Metalbandet brukte støtten fra Cultiva Express til å gi ut den nye ep-en.

— Vi la omtrent like mye inn i ep-en fra egne lommer som vi fikk i Cultiva-støtte, slik at vi fikk gjort det ordentlig. Stipendet var på 10.000 kroner, forteller Gujic.

Bandet valgte Stein Roger Sordals studio, Brown Sound Studio, for å spille inn «Clear Eyes». Neongod er det første metallbandet som spiller inn skive hos Sordal.

— Det var veldig mye fokus på hva vi syntes og hva vi ville. Bandet har aldri hatt en bedre innspilling, sier Gujic.

— Metall er ikke akkurat den musikken jeg holder mest på med selv, så det var utrolig mange utfordringer å ta hensyn til. Men vi har prøvet, feilet og til slutt kommet frem til et resultat alle er fornøyd med. Litt av planen fremover er å jobbe med både rock, pop og metall, sier Stein Roger Sordal.

Bandet går en rolig sommer i møte, der mesteparten av tiden går til distribuering av ep-en. Først etter ferien legger bandet ut på norgesturné. Men først skal de ha releasekonsert.

Flere konserter i Kristiansand i helga:

Fredag:

Grande - Generalen, kl 21:00, 200 kr, 18 år.

Lørdag:

Bragdøya Blues - Bragdøya.

Gaasehud - Hestehagen, kl 18:00. Søndag:

Akustisk Søndag - "Nys" (Tor Gustav Tønnessen / Mari Klingen) På Hjørnet, kl 22:00, gratis, 20 år.