Blatz har blitt beskrevet som Disneys nye stjerne, og flere sammenligner ham med Zac Efron. Men «Aaron Stone» er ingen klassisk Disney-serie med sang og dans.

— Serien er helt annerledes enn alt Disney har gjort tidligere. Den er som en actionfilm, og er fylt med spenning og stunts som kampsport, rullebrettkjøring, sykling og bilkjøring, forteller Blatz på telefonen fra California.

Suksess i USA

«Aaron Stone» har allerede blitt en suksess i USA, og har hatt rekordhøye seertall helt fra åpningen. Det forbauser ikke hovedrolleinnehaveren.

— Jeg hadde forventet at serien skulle bli en suksess. Det er den type serie barn trenger nå, og det er lett å bli hektet på den. Selv jeg, som er 22 år, synes jo den er gøy å se på, sier Blatz.

Rettet mot gutter

Serien retter seg spesielt mot gutter i alderen 8-14 år, som er Disney XD sin målgruppe, men Blatz forteller at den også er populær blant jenter.

— På samme måte som gutter ser på «Hannah Montana», er det jenter som liker å se på «Aaron Stone». Det er ikke bare action i serien, men også mye humor. Tenåringene vil kjenne seg igjen i karakterene og opplevelsene de har med blant annet skole, stevnemøter, venner og familie, sier han.

Han nevner også at det er noen kjekke gutter i serien som kan fange jentenes interesse. Han nevner ikke sitt eget navn, men trekker frem David Lambert (16) som spiller lillebroren hans i serien.

Gjør egne stunts

Kelly Blatz er i likhet med rollefiguren sin en aktiv sportsmann, og liker blant annet amerikansk fotball, basketball, snøbrett, rullebrett og surfing. Det falt seg derfor naturlig for ham å gjøre de fleste av stuntene i serien selv.

— Å gjøre stunts er det jeg liker best med å spille i serien. Jeg får kjøre Ferrari og motorsykkel, og gjøre kampscener, og det er jo helt fantastisk. Jeg har fått noen kutt og blåmerker og gått på trynet noen ganger, men det må man regne med. Jeg vil helst gjøre alle stuntene selv, men noen ganger må produsentene stoppe meg, ler Blatz.

Han forteller at han tilbringer mye av fritiden sin i treningsstudioet for å holde seg i form til rollen, og at han er fokusert på å spise riktig.

Spiller i rockeband

Blatz trenger energi til sin travle hverdag. I tillegg til at han er med i serien, er han også frontfigur i det alternative rockebandet Capra.

— Det er hardt å balansere skuespillerkarrieren med musikken, og samtidig få tid til å være sammen med familien og vennene mine. Jeg drar hjem med en gang jeg har noen dager fri fra innspillingen, og prøver å få tid til å både øve med bandet og gjøre ting med familien, sier han.

«Aaron Stone» er Kelly Blatz sin første tv-rolle, men han har tidligere spilt i flere filmer. Han fikk sin første rolle i skrekkfilmen «The Oakley 7» i 2006, og har ledende roller i filmer som «From Within», «Prom Night» og «After the End».

Før «Aaron Stone» kommer til norske tv-skjermer, kan barn og unge prøve sine ferdigheter som hemmelige agenter i internettspillet Hero Rising.

Se trailer for serien her: