KRISTIANSAND: Etter en god start rent publikumsmessig ble gårsdagen en nedtur for Quartfestivalen. Ifølge festivalsjef Arild Buli var det om lag 7000 personer som tok turen til Odderøya for å få med seg Placebo og Marilyn Manson.

— Tirsdag var det 17.000-18.000, mens det kom 7000 i går. Det mener vi kunne vært langt bedre, og gårsdagens besøk ligger langt under budsjettert, sa Buli under torsdagens pressekonferanse.

Les alt om Quart her: http://www.fvn.no/festivaler/quart/

Før festivalen startet anslo Buli et mulig underskudd på mellom fem og ti millioner kroner.

— Underskuddet blir på ti millioner kroner. Det visste vi før festivalen startet, sier pressesjef Merethe La Verdi.

Hvis billettsalget resten av uken blir mindre enn forventet kan underskuddet blir enda større. La Verdi tror presseoppslagene om betalingsproblemer kan ha ført til at folk vegrer seg for å dra på Quart.

— Det tror jeg har betydd mye. Jeg tror publikum er bekymret for at de ikke får brukt billetten hvis de drar ned hit. Jeg synes pressen burde skrevet mer om at folk faktisk har det veldig bra her, sier pressesjefen.

Se dagens første fvntv-sending fra Quart.

Dagens Næringsliv meldte i dag at kjendiskokk Trond Moi har satt i gang en kronerulling for å hjelpe Quart.

— Det virker jo utad som om festivalen sliter med penger, jeg vil derfor oppfordre alle restaurantene og andre næringsdrivende i byen til å bidra med en større sum slik at vi kan sikre videre drift, sier Moi til DN.

- Bommet ikke på bookingen

Bookingsjef Trond Aage Nyhus avviste på dagens pressekonferanse at de hadde bommet med bookingen av Placebo og Manson, som begge har spilt på festivalen tidligere.

— Det er vanskelig å ikke booke noen som har vært her før, sa Nyhus, som ikke var skuffet over gårsdagens publikumstall.

— Jeg var litt skuffet over opptredenen til Manson, men ellers var det en godt gjennomført dag. Gårsdagen var heller ikke den dyreste for oss å arrangere, sier Nyhus.

Les Fædrelansvennens anmeldelse av Marilyn Manson: Blodfattig og fullstendig utgått på dato

På spørsmål om hva som har gått best under årets festival var ikke Buli i tvil.

— Været, konstaterte han.

— Og Slash-konserten da, la Nyhus til.

Dagens hovedartist på Quartfestivalen er Black Eyed Peas. Hvor mange billetter som er solgt i dag er uvisst.

— Det har jeg ikke oversikten over, sa Buli, som foreløpig ikke ønsket å svare på om han satser på nytt til neste år.