ARENDAL: — Det er helt utrolig. Det eneste som stopper meg fra å flytte hit er kostnadene ved å bo her. Jeg absolutt forguder dette landet, sier bassist Charles Cave til fvn.no.

Bandet kom med sitt debutalbum ”To Lose My Life..” i januar i år. Plata solgte om lang 30.000 eksemplarer i løpet av den første uka, og gikk rett inn som nummer 1 på de britiske salgslistene. I november skal de spille for et utsolgt O2 Academy i Brixton, en av Englands mest kjente konsertscener. Et annet Hove-aktuelt band, Faith No More, valgte nettopp denne arenaen som første stoppested på sin gjenforeningsturné.

— Det er veldig kult, og betyr at folk har høye forventninger til oss. Men jeg kan helt ærlig si at dette er 100 ganger bedre, sier 21-åringen fra London, og nikker i retning fjorden utenfor Tromøya.

— Spillestedene i Storbritannia er som flyplasser, helt uten atmosfære, sier bassisten.

Fikk slakt av VG

White Lies debutalbum fikk en blandet mottakelse av kritikerne i både Storbritannia og her hjemme. I VG ble bandet belønnet med en ener på terningen.

— Jeg traff faktisk han anmelderen da vi var i Oslo for å spille. Jeg klappet ham på skuldra og sa takk skal du ha, din k***, sier Cave.

Til tross for blandede kritikker har bandet vært med de fleste ”up 'n' coming”-lister i løpet av det siste året, og i sommer skal de opptre på de fleste store festivaler i Europa. I løpet av de siste to årene har bandet spilt på South By Southwest, Coachella, Reading, NME Awards og hos David Letterman. Ting har med andre ord tatt av i løpet av kort tid for de unge engelskmennene.

- Ingen rockestjerne

Bandet er også en av favorittene til bookingsjef Toffen Gunnufsen, som har plassert de unge britene på den største scenen.

— Ser du på deg selv som en rockestjerne?

— Nei, det gjør jeg ikke. Jeg er nå kommet omtrent halvveis i Mötley Crüe-biografien The Dirt, noe som har formet min oppfatning av hva en rockestjerne er. Og jeg har ikke spesielt lyst til å gjøre det de gjør, sier 21-åringen, om boka der blant annet Ozzy Osbourne gjør en uforglemmelig gjesteopptreden.

Etter Hovefestivalen skal bandet spille på verdens største festival, Glastonbury. Cave sier at han elsker å være på turné, men at det kan være slitsomt.

— Det kan være deprimerende og ensomt til tider, og det føles litt som om vi ikke er til stede i den virkelige verden. At vi befinner oss i en slags beskyttet boble. På den andre siden er det utrolig inspirerende å komme seg rundt i verden. Ikke minst å komme til fantastiske steder som dette, skryter Cave.

White Lies spiller på hovedscenen i kveld klokken 18.30. Du kan besøke deres My Space-side her.