Den 27 år gamle fiskeren fra Røst ble lørdag den andre deltakeren til å ryke ut av årets «Farmen». Det til tross for at alle i gruppa ville at han skulle bli. Vi tok en prat med den arbeidssomme nordlendingen.

– Du røyk ut ganske tidlig. Du kommer vel neppe til å slite med klengenavnet «Farmen»-Ruben?

– Nei, det må bli kun blant venner det. Det er noen som har spøkt med det.

– Var det kjipt å ryke ut så tidlig?

– Der og da var det ikke det, men etterpå var det kjipt. Jeg savnet kjæresten veldig. Det var trist å ikke kunne sende tekstmeldinger eller ringe. Men da jeg kom ut, kunne jeg egentlig tenkt meg å være der lenger.

– Så du valgte kjæresten?

– Ja. Jeg har en vakker kjæreste som jeg har vært sammen med i litt over ett år.

(Da vi prater med ham, er samboerparet sammen med de to hundene sine i Nord-Norge, hvor Preben jobber på skrei— og torskefisket. Journ. anm.)

– Fortell om tvekampen. – Den var tøff. Jeg visste jeg kom til å få beintøff motstand i Hugo. Han hadde skrytt av at ingen kunne slå ham i slegge, og taktikken var egentlig å utfordre ham i det. Sjansen for at jeg tapte og fikk reise hjem var der og sjansen for at jeg fikk være igjen var også der.

– Så du hadde egentlig lyst hjem?

– Ja, jeg hadde vel det. Han hadde nok ikke valgt meg dersom jeg ikke hadde sagt at jeg kom til å velge slegge.

– Hvordan opplevde du selve kampen?

– Ja, hvilke ord skal jeg bruke. Han var rå. Det var fullstendig utklassing. Jeg håpet at han skulle bomme på en negl, men det gjorde han jo ikke. Jeg knotet litt i begynnelsen, så...

– Var du overrasket over at Ingunn valgte Hugo som førstekjempe?

– Nei, egentlig ikke. Jeg og Ingunn hadde en god tone og jeg visste han kom til å bli valgt.

– Du var ikke så mye med i de første episodene. Var det fordi du hadde litt hjemlengsel?

– Overhodet ikke. Jeg følte ikke at jeg var i bakgrunnen, så det har nok med klippingen å gjøre. Jeg jobbet fra jeg sto opp til jeg la meg, så kameraet var nok ikke på rett sted.

– Du opplevde vel matmangel nesten under hele oppholdet. Dere spiste grøt til frokost middag og kvelds en periode, men du så ut til å takle denne dietten rimelig greit?

– Grøten var kjempegod! Jeg kjøpte meg grøt da jeg kom ut også, jeg! Vi kokte den på god melk, det eneste problemet var at jeg av og til ville ha mer. Og når man var skikkelig tappet for energi hadde man lyst på noe søtt. Det var det jeg savnet mest, noe søtt.

– Hva var det første du åt da du røyk ut og kunne stappe i deg det du ville?

– Jeg fikk ei øl av produksjonsledelsen. Den smakte godt. Da jeg kom til hotellet fikk jeg biff og ironisk nok soppstuing. Det blei jo en del sopp inne på Farmen. Det morsomste da jeg kom på hotellet var egentlig at jeg glemte at det var tv der. Jeg satt på senga og stirret i veggen fra jeg kom i 21-tida til klokka 01 på natta før jeg oppdaget tv-en. He he.

– Du var helt 1908?

– Ja. He he.

– Var det andre ting som satt i etterpå?

– Jeg gikk en del ned i vekt og det tok lenge før jeg gikk opp igjen. Ellers så oppdaget jeg at jeg savnet de som var igjen der inne. Savnet alle, bortsett fra dem jeg ikke gikk overens med.

– Hvem var det?

– Vel, de jeg gikk dårligst sammen med var vel Christian og Catharina.

– De irriterer folk mange hundre mil og tv-skjermer ifra også, så det er du ikke alene om.

– He, he. Ja, da er det ikke så farlig.

– Fortell oss noe om de andre deltakerne som vi ikke vet om?

– Det er det mange som har spurt meg om, men jeg har ingenting å gi dere. Det var mange sinnssykt oppegående og sterke folk. Ingen som hadde hemmeligheter å skjule. Bortsett fra kanskje Amin som kom inn som singel, men så viste det seg at han hadde kjæreste.

– Var det taktikk?

– Han ville kanskje flørte og skape noen allianser.

– Det må være litt deilig også å ha det slik som dere hadde det? Bare tilfredsstille primærbehovene?

– Ja, på en måte. Jeg meldte meg på i respekt for de eldre generasjonene som levde slik, for å se hvordan det var. Det var en stor og rik opplevelse. Tenk å få leve slik i to uker hver sommer. Hvis man har nok mat da.