Talentkonkurransen «X Factor» blir av TV 2 selv omtalt som en av de tyngste satsningene i kanalens historie, og derfor var det også knyttet spenning til hvor stor interessen for å delta ville bli. Nå kan TV 2 slå fast at interessen for å delta er større enn på noe annet liknende talentshow.

– Vi har aldri opplevd maken til søkerpågang. Dette er helt overveldende for et helt nytt talent-konsept, sier TV 2s presseansvarlig for «X Factor», Bjarne Laastad.

Søknadsfristen gikk ut ved midnatt i går.

Jury

I «X Factor» kan vokalgrupper delta i tillegg til soloartister. Instrumenter er ikke tillatt, og det blir ingen øvre aldersgrense. Når finalistene er klare får jurymedlemmene ansvaret for å veilede og kjempe for hver sine artister. Juryen, som består av Mira Craig, Jan Fredrik Karlsen og Madcon-manager Peter Peters, vil få litt av en jobb med å plukke ut talentene. Hele 5700 søkere har nemlig meldt seg på til en av de fire auditionrundene.

– «X Factor» er et utrolig spennende konsept, vi har en strålende programleder og en knallsterk jury. Men det er deltakerne som er gullet vårt, så det har vært helt avgjørende for oss å få mange søkere, opplyser Laastad i en pressemelding.

Utgangspunkt

Programmet oppsto i Storbritannia og er skapt av musikkmogulen Simon Cowell. I hjemlandet har Steve Brookstein, Shayne Ward, Leona Lewis, Leon Jackson og Alexandra Burke vunnet konkurransen. Den forrige søkerrekorden var 5500 søkere for Idol i 2007. – Nå har vi et fantastisk utgangspunkt, og det er et entusiastisk produksjonsapparat som gleder seg til å gå i gang med den første auditionrunden i Bergen neste helg, sier Laastad.

Etter at talentene i Bergen har fått vist seg fram går turen til Stavanger mellom 1. og 3. mai. Trondheim står for tur mellom den 13. og 15. mai, og auditionrundene avsluttes i Oslo 20. til 24. mai.

Charlotte Thorstvedt skal lede programserien, og førstepremieren i er platekontrakt med Sony Music.

Fordeling på auditionbyene:

  • Bergen: 1000

  • Stavanger: 800

  • Trondheim: 1100

  • Oslo: 2800

Her er en oversikt over auditionrundene:

Bergen 25. – 27. april:

Pre-cast og åpen audition 25. april (Comfort Hotel Holberg)

Hovedaudition 26./27. april (Clarion Hotel Bergen Airport)

Stavanger 1. – 3. mai:

Pre-cast og åpen audition 1. mai (Clarion Hotel Stavanger)

Hovedaudition 2./3. mai (Clarion Hotel Stavanger)

Trondheim 13. – 15. mai:

Pre-cast og åpen audition 13. mai (Comfort Hotel Trondheim )

Hovedaudition 14./15. mai (Clarion Collection Grand Olav)

Oslo 20. – 24. mai:

Pre-cast 20./ 21./22. mai (åpen audition 22. mai) (Clarion Hotel Royal Christiania)

Hovedaudition: 23./24. mai (Clarion Hotel Royal Christiania)