I ulike debattforum på internett får KrFs Steinar Kristiansen så hatten passer. Enkelte innlegg er så grove at de ikke kan publiseres. I minst et tilfelle har ord falt slik at de kan oppfattes som drapstrusler. Kristiansen tar det hele med stor ro.

«La oss få være lei oss for for at Quart er borte og ta med deg bibelbeltevennene å dra på kristengospel istedenfor å erte på deg mer enn halve byen!!»

Dette er et sitat fra et av de snillere leserinnleggene som har haglet inn etter Steinar Kristiansens utspill om at det er bra for Kristiansand at Quartfestivalen nedlegges. Mange av innleggene er langt krassere i sin ordbruk. I et innlegg, som nå er fjernet fra debatten, ble det sagt at Kristiansen burde dynkes med bensin og settes fyr på.

— Dette tar jeg med stor ro. Det er jo et lavmål, og det er sikkert ikke seriøst ment, sier Kristiansen.

- Hva tenker du om alle reaksjonene?

— Det må jo være lov å uttrykke sine meninger uten å bli hetset på denne måten, men jeg angrer ikke. Jeg står for det jeg har sagt; jeg synes fortsatt det er bra for byen at Quart forsvinner.

Fryder seg

«- Jeg fryder meg. Det er en fantastisk nyhet at vi er kvitt Quart. Festivalen har vært en dårlig aksje både økonomisk og kulturelt. Tenk hvor mye som kan vokse fram for småbeløp. Nå ser jeg muligheter, og jeg håper kristenfolket virkelig mobiliserer. Nå trenger vi nye og sunne kulturtilbud. Gjerne mange små, utover hele året. Da får vi en spennende og god by.»

Det er ytringer som dette fra Kristiansen som får Quart-sørgerne til å rase. Les hele intervjuet med KrF-politikeren her.

Har vært på Quart

Kristiansen har selv vært backstage under Quart, og forteller at han i 2002 snakket med No Doubts Gwen Stefani.

— Jeg hadde vip-pass, og var bak scenen under David Bowies konsert, forteller Kristiansen. Jeg har ikke noe i mot musikken, men det er rammen rundt festivalen som jeg - og folk flest i byen vår - ikke liker.

- «Folk flest»; hva baserer du det på?

— Fredag hadde VG Nett en avstemning hvor rundt 5000 mennesker hadde avgitt svar på om de kom til å savne Quart. Flertallet i undersøkelsen vil ikke savne festivalen.

- Så du mener denne VG-undersøkelsen er representativ for befolkningen i Kristiansand?

— Ja, for flertallet av dem som kommer er tilreisende. Jeg er glad for at ordfører Per Sigurd Sørensen nå har sagt at nok er nok, og at Quartfestivalen ikke får særbehandling i forhold til andre festivaler.

Høyt under taket i KrF

Lokalpolitiker Kristiansen sitter i bystyregruppen for KrF. Han har ikke fått noen negative reaksjoner fra partiet.

— Nei, det er høyt under taket i KrF, og vi har tradisjon for en fri røst, sier Steinar Kristiansen.