ARENDAL: Elektropop-artisten Ladyhawke sitter som fjetret i garderoben etter endt sett.

— Ikke noe Red Bull? Ladyhawke smiler og spør hva hun da skal blande i vodkadrinken sin.

Vi forklarer at Red Bull er forbudt i Norge, og gir et par tips til hva hun ellers kan be om.

Men så er det ikke noe vodka igjen backstage, heller. En funksjonær kommer løpende med noe rom og cola-lignende greier i en kopp.

— Uæh, det smaker som Jim Beam, sier Ladyhawke, og gutta i bandet ler og ler.

Appelsiner og et par små brune er ikke helt white room-feeling, men her er det ingen nykker, bare smil og regnværslatter.

— Klarer du å oppdrive en vodkaflaske, er du backstage med oss til morgengry, lover de dyrt og hellig.

Knotteglad dame

Fredag spilte hun i teltet på Hovefestivalen med bandet sitt og lagde gromlyd med den smekre Korgen sin. Hun er kjent for å være ekstremt opptatt av dippedutter og knapper og knotter.

— Jeg har alltid elsket å skru på knotter, medgir hun og smiler beskjedent under hatten.

— You turn them, and they do stuff, sier knappetrykkersken, og legger til at hun bare er ei sjenert jente fra Wellington på New Zealand som elsker å skape musikk.

Og så liker hun katter. Hun elsker katter for deres vesen, forteller hun, hvordan de smyger seg rundt og koser og sjarmerer mennesker til å gi dem litt kos og god mat.

— Og plutselig er de vekk, og du ser dem ikke på mange timer. Kule skapninger.

Kanskje er det den pure ektheten over det hun spiller som er grunnen til at folk har fått øynene opp for henne, hun skal i hvertfall fly rett til Glastonbury-festivalen etter endt tokt på Hove, Englands mest prestisjetunge rock'n'roll-festival.

Bandet hun har med seg er ihvertfall profft nok. Under settet i teltet skiftet trommeslageren hele pedalen på basstromma uten at noen merket det.

— Yeah, no sweat, gliser trommisen fra sofaen.

ELEKTROPOP: Ladyhawke i teltet fredag. FOTO: Amund Hestsveen Professional Suicide

— Jeg er nok en observatør, mest av alt, sier hun om seg selv, mens vi knasker peanøtter og drikker vann og diskuterer alternativer til Red Bull i Norge, hvor koselig det egentlig er å bli flydd inn direkte fra London til Torp og tilbake igjen i morgen klokka fem.

— Men du kommer tilbake til Hove og Norge?

— Er du gal, selvfølgelig. Jeg kommer gjerne tilbake hit og spiller.

Hun forteller om en av låtene hun spilte i teltet, "Professional Suicide", som er en sang som handler om en musiker hun traff en gang i Los Angeles.

— Han fortalte meg at han hadde skrevet masse gode låter, men sparte dem til seinere i karrieren, når han virkelig kunne stå for dem og gi dem ut. I stedet drev han bare med kommersiell pop uten noe sjel inntil videre.

— Derav tittelen?

— Ja, det kaller jeg profesjonelt selvmord, sier hun.

WHAT'S THIS? Gutta i bandet kikker skeptisk ned på erstatningen for Red Bull & Vodka. FOTO: Amund Hestsveen