KRISTIANSAND: Nesten 400 forskjellige bidrag ble sendt inn til en jury for vurdering, og bandet Love:Fi fra Kristiansand er ett av tyve band som har fått en plass på listen.

Bøksle nominert

Bandet Bob Haley, med mandalitten Tobias Bøksle på trommer, er også blant de 20 bandene som er plukket ut til å delta i avstemningen.

Musikksjef Håkon Moslet i NRK P3, festivalsjef Jørgen Roll i Norwegian Wood og bassist Maya Vik i Furia er blant menneskene som har vært med å finne frem til de 20 bandene som gjenstår i konkurransen.

Viktig scene

Vokalist Hanne Kolstø i Love:Fi er glad for å være med i konkurransen. Nå er drømmen at folk stemmer bandet helt frem til Norwegian Wood i Oslo.

Sjekk ut Love: Fi på myspace.

— Det er veldig viktig fordi det er et veldig bra utstillingsvindu. Kaizers Orchestra og Big Bang spilte på den scenen før de ble store. Det er en ganske viktig scene å få spilt på, sier Kolstø til fvn.no.

Kolstø mener folk må høre musikken for å forstå hvorfor man bør stemme på bandet.

— Vi har alltid satsa på at musikken skal tale for seg, sier Kolstø.

Stemmer frem band

Frem til 18. mai kan man stemme på hvilke band man vil ha til festivalen via NRK Urørts nettsider .

Formålet med Underwood-scenen skal være å trekke frem ny norsk musikk, og i samarbeid med NRK Urørt skal festivalen i tiden fremover kåre totalt sju band som får spille på scenen lørdag 14. og søndag 15. juni.

I tillegg spiller årets Urørt-artist, Matias Tellez, på scenen.