KRISTIANSAND: — Jeg meldte oss på for å bevise at hester ikke nødvendigvis er store beist man må være redde for, sier Brigithe Børrestad (14) fra Lund.

Sammen med den snart 14-årige Welsh Mountain-ponnien Casimir, sjarmerte hun silejuryen på Samsen med smask og triks.

— Han kan steile, kysse, herme og stå på bøtte, forklarer Børrestad.

Dressuren var nok til å sende duoen videre til helgens auditionrunder på Agder Teater.

— Målet er å komme så langt som mulig, men det er kjempegøy at vi allerede er videre, sier ponniføreren og klapper en vrinskende Casimir på mulen.

Grenseløst talent

I TV2s nye storsatsing innen utstemmingsreality, «Norske talenter», er det ingen grenser for hva slags talent du kan ha eller hvor gammel du kan være. Da Sørlandet i går var først ut i det nasjonale talentsøket, var både førskolebarn og pensjonister å se blant de mange hundre forventningsfulle.

Forbi en lang kø og inn i en tettpakket sal står Vegard Fossdal Dommersnes (8) og ruller på hoftene til Eric Prydz «Call on me». Det er ikke aerobicøvelser, men avanserte rockeringkunster han demonstrerer - til høylytt applaus fra de andre ventende.

— Jeg fikk en rockering av farmor, og så bare begynte jeg. Jeg har øvd siden jeg var fire, røper Dommersnes.

Familien har reist helt fra Sola for at Vegard skal få teste talentet sitt.

Kanskjelapp

Ved utgangen står Terje Sørvåg (70), som har tatt turen fra Nærbø. Han er ferdigsvidd i juryilden, og har fått med seg en «kanskjelapp». Det betyr at han blir oppringt på kvelden om han går videre.

— Det gikk veldig bra. Jeg plystret tostemt, sang en italiensk sang, spilte en egenkomponert menuett på piano og leste fra mine egne dikt, forteller multitalentet.

— Hvorfor meldte du deg på «Norske talenter»?

— Det er jo fint å komme ut med det du steller med. Målsettingen er å glede andre mennesker, sier Sørvåg.

Glede er noe også kristiansandsgruppa Sound of Happiness har spredd i flere tiår. I går stilte de med urrocksangen «Rock around the clock» - i tidsriktige kostymer. Vokalist Tom Larsen var kledd som Elvis og leverte hoftevrikking, mens trommis Andreas Torgersen sto for de store løftene:

— Dette blir århundrets show! Det blir hjemmeseier. Vi går rett til Agder Teater uten diskusjon eller fram og tilbake.

Åpent for alle

Talentene som ble i går ble silt ut til auditionrundene på teateret, vil møte den «ordentlige» juryen der. Thomas Giertsen, Mia Gundersen og Jan Fredrik Karlsen avgjør om disse har det som trengs for å gå videre til Oslo i februar. De to rundene med talentmangfold på lørdag samt auditionen på søndag er åpne for publikum.