— Jeg ble engasjert da jeg leste Fædrelandsvennen tirsdag morgen. Tidligere har jeg skrevet mange leserinnlegg i avisa, men siden vi nå lever i en annen medievirkelighet, opprettet jeg en Facebookgruppe som jeg kalte «Fortsatt Alex», forteller Kjell Hansen.

Hansen sitter i avviklingsstyret til det gamle Kristiansand Grafiske Verksted, og har også 18 år i styret til Christianssand Kunstforening bak seg. Elektroinstallatøren har derfor mange kontakter i byens kulturmiljø, og sendte gruppeinvitasjoner til alle sine 68 kontakter på nettsamfunnet Facebook. Onsdag morgen hadde 75 mennesker meldt seg inn i gruppen med beskrivelsen «Gruppe for alle oss som er opptatt av at Alex Scherpf får fortsette som teatersjef ved Agder Teater».

Provosert.

Det som provoserte Hansen, var begrunnelsen som ble gitt for å erstatte Scherpf.

— Det stod at styret baserte vedtaket på en spørreundersøkelse blant de ansatte. Jeg synes det er dårlig at de ikke klarer å ta en selvstendig avgjørelse, og skjuler seg bak en halvgod undersøkelse. Om de vil ha en annen teatersjef enn Alex, bør de komme med en ordentlig begrunnelse, understreker han.

Selv mener Hansen en god leder ikke bør være bare populær:

— Jeg gir ikke mye for den lederen som er hundre prosent bejubla av de ansatte. En leder bør ha en klar profil. Det Alex har satt i gang virker veldig bra. Jeg har vært på mange forestillinger, og selv om en del har vært småskala, har de hatt en varme og en klar identitet, sier gruppeadministratoren.

Ønsker oppslutning.

Han håper gruppeoppslutningen viser Scherpf at det finnes folk med andre oppfatninger i byen, og at mange bryr seg.

— Jeg håper vi får så stor oppslutning som mulig, og snart passerer 1000 medlemmer. Målet er å engasjere folk, men dette er jo en styresak, og jeg har ingen formening om de vil la seg bevege eller ikke.

Blant kulturfolket som viste sin støtte det første døgnet, er Steffan Strandberg, Grete Salomonsen Hynnekleiv, Hilde Hefte og Arne Wilhelm Tellefsen.

Alex Scherpf selv er glad for engasjementet.

— Jeg har fått med meg gruppen og at folk skriver inn meninger på fvn.no. Flere har også vist støtte med tekstmeldinger eller telefon. Sånt varmer og er selvfølgelig hyggelig. Engasjement er alltid bra, fastslår teatersjefen.

Tekst: Ingvill Dybfest Dahl

ingvill.dahl@fvn.no 38 11 36 52