KRISTIANSAND: I kveld bestemte bystyret at den mye omtalte plassen ved Kilden skal hete Camilla Colletts plass. Dette ble vedtatt med 41 mot 12 stemmer.

Kulturstyret vedtok tidligere i år enstemmig å oppkalle plassen etter Collett, men debatten har gått i lang tid.

Vilhelm Krag, Jens Bjørneboe, Kirsten Flagstad og Ellen Isefiær har også vært foreslått, og spesielt Gabriel Scott, hvis roman "Kilden" har gitt navn til teater— og konserthuset på Silokaia.

Man landet imidlertid på Collett, og 2013 er et spesielt jubileumsår for forfatteren, som opprinnelig er fra Kristiansand. I januar var det nemlig 200 år siden hun ble født. I tilegg er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett, og Collett var en ivrig forkjemper for kvinners rettigheter. Hun banet vei for flere kvinnelige forfattere som kom senere.

Noe av ankepunktet mot Colletts navn i denne sammenhengen har vært at det allerede fins en statue av henne i Tresse. Nå har imidlertid forfatteren fått en plass også utenfor Kilden.

Og Harald Sødal (KrF) påpekte fra talerstolen at man nå må gjøre en innsats for å gjøre plassen penere enn den er i øyeblikket.

— Nå kan ikke plassen ligge som en asfaltørken. Det ligger en forpliktelse her, om å ruste opp stedet så det blir en flott plass, sa han.