Mange Minor Majority-fans ble skuffa da det ble klart at bandet hadde gitt ut sin siste plate, «Either Way I Think You Know» i 2009. Men selv om bandet ikke har laget noe nytt sammen siden, har de likevel gjort sporadiske konsertopptredener sammen de siste årene.

— Slitasje

Nå åpner altså Angelskår for at det kan bli et nytt samarbeid:

— Vi holdt på såpass lange at det ble en viss slitasje på slutten. Da sier det seg selv at dersom vi skal gjøre noe nytt så blir det fordi vi alle vil det. Vi har spilt sammen av og til, og det har vært veldig gøy. Men skal vi fortsette å spille sammen må vi ha noe nytt materiale etter hvert, forteller han.

- Så er det et kanskje, eller et helt sikkert at det blir noe mer med Minor Majority?

— Det er vel et kanskje. Foreløpig.

Ny plate

Minor Majority var på toppen av sin popularitet med utgivelsene «Up for You & I» (2004) og Reasons to Hang Around (2006), og den påfølgende Candy Store (2007). Siden har Minor majority-vokalisten gitt ut to soloplater.

Lørdag spiller han på Håndverkeren i Kristiansand, og har med seks mann på scenen, og Jens Herman Ruge som support.

— Konserten blir forhåpentligvis bra. Vi skal spille mye fra den nye plate, og en del gammelt materiale, både fra min forrige plate og fra Minor Majority. De gamle låtene har jeg arrangert om, og slik at det skal låte litt nytt for de som har hørt mye på Minor Majority, sier Angelskår om konserten.

Soloprosjektene mine er mindre pop, og mer rock og vise.

Hans siste plate, «The Cellar Door Was Open, I Could Never Stay Away» har høstet flere gode kritikker. Angelskår mener selv plata er mer gjennomarrangert enn hans tidligere arbeider.

- Flere anmeldere mener at plata ligner veldig på Minor Majority. Er du enig?

— Nei, jeg synes det er en tydelig forskjell. Jeg lager og spiller disse sangene, og hører lett nyansene. Soloprosjektene mine er mindre pop, og mer rock og vise. Jeg mener at jeg har en tydelig identitet på egenhånd, men det er klart at jeg håper at det er en gjenkjennelse, og at de som liker Minor Majority også vil like dette.

Idéhistoriker

Angelskår er utdannet idéhistoriker og underviser i ex.phil om våren. Høsten er viet musikk og skriving. Han har også gitt ut en diktsamling og en novellesamling.

Når man skriver noveller er det et kvalitetstegn at du bruker antydninger og har plass til å boltre deg på. Det er en motsetning til sangteksten der et kvalitetstegn er tydelighet og at det treffer med én gang.

- Hvordan påvirker denne bakgrunnen musikken din?

— Det var et vanskelig spørsmål. Jeg gleder meg alltid til å begynne undervisningen om våren, for da får jeg brukt faget mitt, og så er det godt når høsten kommer og jeg kan jobbe med musikken. Det som påvirker hverandre mest, er nok skrivingen. Når man skriver noveller er det et kvalitetstegn at du bruker antydninger og har plass til å boltre deg på. Det er en motsetning til sangteksten der et kvalitetstegn er tydelighet og at det treffer med én gang. Denne gangen bærer nok sangtekstene preg av at jeg har jobbet med andre teksttyper. De er kanskje ikke like tydelige, og de bærer preg av en større historie enn det man først ser på papiret.