— Det er jo selvfølgelig stor stas å få lov å være med dem. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den oppgaven, sier Tini Flaat til Fædrelandsvennen.

Torsdag ble det kjent at den 28 år gamle kristiansandsartisten skal være a-has korist på Cast in Steel-turnéen i Russland, Latvia og Hviterussland. Turnéen starter allerede 6. mars i Jekaterinburg, Russlands fjerde største by.

Tini Flaat har samarbeidet ganske tett med Morten Furuholmen helt siden han ble kjent med henne i forbindelse med «The Voice» på TV2 for noen år siden.

- Hvor lenge har du holdt på hemmeligheten om at du blir med på turnéen?

— Jeg har visst det ei lita stund. Det var en god start på 2016, for å si det sånn, sier Tini.

Sommerfugler i magen

Da hun ble spurt om å stille opp, gikk hun øyeblikkelig i gang med å visualisere konsertene.

— Jeg tenkte først og fremst på at nå må jeg gjøre det dritbra. Jeg må prestere det beste jeg kan, sier artisten, som ikke legger skjul på at sommerfuglene ganske raskt dukket opp i magen.

— De var der vel ei uke, og de har kommet og gått siden, sier Tini og ler.

a-ha annonserte sitt comeback i mars i fjor gjennom et intervju i Dagbladet. Noen få dager senere inviterte pop-gruppa til pressekonferanse i Berlin for å fortelle om planene sine. Foto: Roald, Berit

Eneste jente på scenen

Kristiansandsjenta blir eneste korist på scenen.

— Det er meg, de tre guttene og tre i bandet. Pluss et ganske stort crew da, forteller Tini, som faktisk blir eneste jente på scenen.

Med drøye tre uker igjen til turnéstart, er øvingen allerede i gang.

— Vi holder på å planlegge set-listen og hvilke låter jeg skal bidra på. Så vil det bli noe koring, samt en seanse med duetter, forteller Tini.

- Digger bandet

Tini Flaat fra Kristiansand blir med på seks konserter av a-has Cast in Steel-turné som starter i Russland om drøye tre uker. Her er hun avbildet før en konsert i Kilden høsten 2014. Foto: Tore André Baardsen

— Hvor stor fan er du selv av a-ha? - Jeg digger dem! Selv om jeg ikke er vokst opp med dem da de var på sitt største. Men jeg har hørt mye på musikken, og synes de er verdens kuleste pop-gruppe, svarer hun.

- Din favoritt a-ha låt da?

— Det er vanskelig å si, for de har jo så mange forskjellige stilarter. Men jeg er veldig glad i balladene, og tror nok Crying in the Rain står høyt oppe på lista.

Konsert i Kristiansand?

- Får du lurt inn en konsert i Kristiansand nå da?

— Hehe, det var det da. En liten konsert på Hos Naboen kanskje, humrer Tini og forteller at den første live-konserten hun var på med a-ha var nettopp i Kristiansand på Sør Arena i 2010. Cast in Steel-turnéen, som altså starter 6. mars i Jekaterinburg i Russland, er på 33 konserter og avsluttes 7. mai i Bergen. Kristiansand er dessverre ikke på turnelisten, men bandet skal ha to konserter i Oslo og to i Stavanger, i tillegg til avslutningskonserten i Bergen.