— Vi vedtok mot to stemmer ikke å selge Musikkens hus, sier kulturstyreleder Randi Haukom (H). I kulturstyremøtet onsdag kveld var det bare Frps to representanter som ville selge Kulturskolens lokaler i Musikkens hus. Resten støttet eiendomssjefens innstilling til vedtak, nemlig å legge salget på is inntil Kulturskolen har fått nye lokaler.

— Vi finner det mest gunstig å avvente et eventuelt salg. Det vil ikke være regningssvarende å selge lokalene nå, sier eiendomssjef Hans-Christian Gram til Fædrelandsvennen.

Vedtaket betyr at Kulturskolens rektor Vidar Hartveit kan puste litt lettere:

— Men egentlig har jeg aldri vært redd for dette. De kan jo ikke sette oss på gata, de kan ikke det, sier han.

Muggbefengt

Like fullt ba bystyret for snart et år siden om en utredning om salg av begge Kulturskolens lokaler i Kongens gate. Som en konsekvens ble allerede i vår gamle Kongens gate skole lagt ut for salg. Kulturskolens dramaundervisning i den muggbefengte skolen er i mellomtiden evakuert på grunn av helsefare. Den foregår nå i leide lokaler i Aladdin kino og hos Ynglingeforeningen.

Samtidig består altså Kulturskolens hovedkvarter tvers over gata i Musikkens hus i Kongens gate 54, selv om mye undervisning også foregår andre steder.

— Vi er nødt til å få til en samlokalisering snart, sier kulturskolerektor Hartveit.

Hjertebarn

Sissel Andersen (Frp) tror på sin side det er best for ham og skolen at lokalene selges snarest:— Kulturskolen har alltid vært et hjertebarn for meg, og jeg tror vi vil få fortgang i prosessen med å skaffe dem nye lokaler dersom vi får solgt Musikkens hus. Det er sunt å bli kvitt så mye som mulig slik at vi får i gang prosessen. Det er så mye på markedet nå at jeg tror de får et sted å være, sier Andersen.

I vår vedtok kulturstyret, og siden også bystyret å sette i gang planleggingen av nye lokaler til Kulturskolen.

— Vi foreslo å legge det i sentrum, nærmest mulig Kilden, og dette ble vedtatt, sier kulturstyreleder Randi Haukom.

«Svært kostbart»

Også nabolokalet i Holbergs gate 4 er en del av det gamle Musikkens hus, men her finnes bare de fraflyttede kontorene til Musikkonservatoriet. Heller ikke disse lokalene har eiendomssjefen funnet det hensiktsmessig å legge ut for salg, blant annet «på grunn av den sammenbygde funksjonen mot Kongensgate 54». «Kristiansand Kommune har ikke ledig kapasitet til Kulturskolens virksomhet i andre kommunale bygg. Et midlertidig leieforhold i det private markedet vil være svært kostbart og lite hensiktsmessig.«

«Eiendommene bør sees i sammenheng, og eiendomssjefen foreslår derfor at det legges fram en ny sak vedrørende salg av Musikkens hus så snart det foreligger et konkret lokaliseringsalternativ for Kristiansand Kulturskole« , heter det i saksfremlegget fra Kristiansand eiendom.

Siste ord om salg av Musikkens hus er for øvrig ikke sagt. Saken skal allerede tirsdag til videre behandling i kommunalutvalget.