— Veien videre har alltid vært litt tåkete. Nå er den klarere, sier Sarah Evelyn Fullerton.

— Hvor går veien videre, da?

— Time will tell. Men det er musikk jeg vil leve av. Det er ingenting annet som gjør meg så lykkelig, sier artisten, som i mai ble ferdig med ett års studier ved Berklee College og Music i Boston.

Fullerton er født i England, og hennes engelske far får skylden for de engelske ordene og uttrykkene som dukker opp. Hun har bodd i Kristiansand siden hun var to år, og har helt siden hun debuterte på en scene som 13-åring visst at det var artist hun skulle bli. Nå føler 24-åringen at hun er i ferd med å bli det.

— Jeg har blitt mer moden. Jeg stoler mer på meg selv og mine instinkter, sier Fullerton, som synger en blanding av soul, R'n'B og jazz.

Snaut 300 mennesker, både til lands og til vanns, møtte opp på Kilden-kaia for å få med seg Sarah Evelyn Fullertons sommerkonsert. Artisten spilte flere låter som hun har skrevet gjennom året på Berklee College of Music i Boston i USA. Foto: Kjartan Bjelland

Unorsk og selvsikker

— Sarah er en vokal drøm. Hun tar musikken på alvor. Man hører at dette er noe hun elsker. Hun har en teknisk ferdighet som er massiv, og låtene hennes når en dybde og rytme som er utrolig behagelig, sier Sheila Simmenes, som er prosjektleder for Sommer i Kilden.

— Merker du forskjell på henne som artist, etter året i USA?

— Hun virker tryggere og mer til stede i musikken sin. Man er alltid i utvikling som artist, men det er godt å komme ut i verden og oppdage andre artister. Og det er godt å komme bort fra janteloven. Hun er en sterkere artist med mer selvtillit, mener Simmenes.

— Sarah er unorsk i soundet sitt. Hun har en stemmeprakt og teknikk som går langt utenfor landets grenser, ja som vi må til USA for å finne, sier Geirmund Hansen, som sang duetten «Tornado» med Fullerton fredag, og sammenligner henne med artister som Mariah Carey og Whitney Houston.

Fullerton hadde med Geirmund Hansen som duettpartner på låten "Tornado". Hansen har sunget på Kilden-kaia tidligere i sommer, og mandag slipper han en musikkvideo med låten "Compare". Geirmund Hansen slipper musikkvideo. - Det blir stas. Det er min første musikkvideo. Jeg hadde egentlig tenkt å gi ut en live-DVD av konserten, men vi hadde litt lydproblemer, sier Hansen. Foto: Kjetil Samuelsen

Gledet seg siden mars

I fjor sommer jobbet Fullerton hardt for å samle inn penger til studieåret ved Berklee, og seilte blant annet syngende på en flåte forbi Kilden og gjennom Gravane. Fredag var hun tilbake på Kilden-kaia, der hun avsluttet årets bryggekonserter.

— Sommerkonsertene er et unikt tilbud, der vi ukjente får en plattform som Kilden i ryggen. Jeg har gledet meg til denne konserten siden mars, sier Fullerton, som spilte i Kilden for tredje gang.

Nå håper hun på flere spillejobber, både lokalt og nasjonalt.

— Jeg ønsker å spille så mye som mulig, og vil turnere i Norge. Så får jeg se om folk liker det de hører. Og hvis de gjør det, kan jeg gjerne leve av det. Og jeg vil jo gjerne lenger ut enn Norge, sier hun.

Ting på gang

Året i Boston ble innholdsrikt på mange måter, både på godt og vondt. Å flytte alene til andre siden av jordkloden kan være utfordrende for de fleste. Men det å stå på scenen i Berklee Performance Center, hvor artister som Keith Jarrett, Quincy Jones og Diana Krall har stått før henne, var stort for Fullerton. I tillegg har Fullerton produsert mange nye låter. Flere av dem ble presentert for de snaue 300 publikummerne på Kilden-kaia fredag.

— Jeg har ikke sluppet noen singel ennå. Jeg har ikke følt det har vært riktig. Men jeg er mye nærmere nå. Det kan være ting på gang, avslører hun.

Suksess for Sommer i Kilden

Prosjektleder for Sommer i Kilden, Sheila Simmenes, er godt forønyd med årets konsertserie.

— Det har vært fantastisk. Vi har hatt flott vær hele sommeren, og det har faktisk vært en tøff konkurranse for foajekonsertene, sier Simmenes.

Fullerton hadde med trompetist Tore Bråthen på låten "When". Etter låta gikk Bråthen videre til kommandantboligen på Odderøya, hvor han spilte konsert sammen med Soultrain. Foto: Kjartan Bjelland

Sommer i Kilden har bestått av 30 foajekonserter hver mandag til lørdag i fem uker, samt fire kveldskonserter på Kilden-kaia fire fredagskvelder i sommer. Alle konsertene har vært gratis, og med omtrent 100 besøkende i snitt på foajekonsertene og mellom 200 og 300 på kveldskonsertene, har i overkant av 4000 besøkende vært innom.

— Vi hadde et mål om 5000 besøkende på årets konserter, og jeg tror vi kommer litt i underkant av det. Det er omtrent som i fjor. Men om det er 50 eller 500 publikummere, er det kvaliteten som teller, sier Simmenes, og regner med at konsertserien fortsetter neste sommer.

Siste konsert i serien er i foajeen lørdag, da country- og folkrockbandet Brontupisto spiller.