KRISTIANSAND: 38-åringen fikk den gjeve prisen for sin innsats i spillefilmen «Sykt lykkelig». En glad sørlending forteller til fvn.no at han hadde forberedt seg på at prisen gikk til noen andre.

LES OGSÅ: Han er årets beste mannlige skuespiller

LES OGSÅ: Bjørn Floberg hedret av sine egne

– Man sier til seg at det ikke er så viktig, for ikke å bli skuffet. Det er litt overveldende. Jeg var veldig glad for å bli nominert og alt det andre er egentlig bare en bonus, sier Rafaelsen på telefon fra Haugesund.

”Det er en oppmuntring og en anerkjennelse. Når det gjelder fremtidige jobber vet jeg ikke om det betyr så mye

Henrik Rafaelsen, skuespiller – Hva betyr prisen for deg?

– Det er en oppmuntring og en anerkjennelse. Når det gjelder fremtidige jobber vet jeg ikke om det betyr så mye. Filmmiljøet i Norge er ikke så stort, så de fleste kjenner godt til hverandre, sier Rafaelsen.

Skuespilleren er ansatt ved Nationalteateret i Oslo. I tillegg til teateroppsetninger har 38-åringen vært involvert i flere spillefilmer. Blant annet spilte han i Maria Sødahls spillefilmdebut «Limbo», som ble belønnet med flere priser under gårsdagens Amanda-utdeling.

(Les mer under bildet)

Foto: Maipo AS

Var redd for å snuble

At nettopp «Limbo» vant mange priser var Rafaelsen godt fornøyd med.

– Det var jeg veldig glad for. Men alle som vant var fortjente vinnere. Samtidig er det litt hipp som happ. Alle som var nominert kunne egentlig vinne. Det er litt tilfeldig, sier han.

– Tror du prisen vil gi deg flere store roller?

– Nei, det tror jeg egentlig ikke. Det handler litt om andre ting enn akkurat priser, sier Rafaelsen.

”Det første jeg tenkte var at jeg ikke måtte snuble i kameramannen som sto rett foran meg. Det var det praktiske som gikk gjennom hodet mitt

Henrik Rafaelsen, skuespiller

Rafaelsen forteller at han var mest opptatt av å ikke snuble da han ble ropt opp på podiet.

– Det første jeg tenkte var at jeg ikke måtte snuble i kameramannen som sto rett foran meg. Det var det praktiske som gikk gjennom hodet mitt. Hvordan jeg skulle ta meg opp på scenen. Jeg tenkte også på hva jeg skulle si, ler han.

– Hadde du forberedt noe?

– Ja, sånn røffly. Jeg planla litt, men prøvde å holde det litt spontant, sier han.

(Les mer under traileren)

Ikke silverlight?

Se mobil utgave av klippet hvis tilgjengelige

Eller se siste ti klipp på mobilsidene m.fvn.no

Rolig nachspiel

Gårsdagens feiring gikk stort sett med til å hilse på gamle kjente.

– Det var veldig hyggelig. Under innspillingen av både «Sykt lykkelig» og «Limbo» ble vi som var involvert veldig sammensveisede gjenger. En filminnspilling er ofte en intens periode, men så skilles man brått og ser ikke hverandre på lenge. Det var derfor hyggelig å treffe folk igjen. Jeg traff for eksempel mange fra Danmark og Sverige som jeg ikke har sett siden filminnspillingen, sier han.

– Har du noe nachspiel-sladder å dele med oss?

– Haha. Nei, det holder jeg for meg selv. Men det ble ikke spesielt vilt. Litt sent ble det selvfølgelig, sier Rafaelsen, som nå skal i gang med et nytt filmprosjekt.

– Det er et lavbudsjettsprosjekt som heter «Nye veier». Det skulle egentlig være en novellefilm, men manuset begynner å nærme seg spillefilmlengde. Vi har filmet noen scener tidligere og vil nå gå videre med arbeidet. Planen er å begynne med prøver i september, sier Rafaelsen, som har permisjon fra Nationalteateret frem til november.